3rd EU FRESH INFO Forum & Roundtables, 29 en 30 November 2016, Rotterdam

Spelregels in AGF veranderen door informatietechnologie

De spelregels in de AGF-wereld veranderen door informatie (technologie). Daarom is Change of the Game het centrale thema van de 3e EU FRESH INFO Forum & Roundtables. Frug I Com organiseert voor de derde opeenvolgende keer dit toonaangevende evenement voor de AGF-wereld over informatiemanagement, informatiestandaardisatie en informatietechnologie. Het evenement zal plaatsvinden op de SS Rotterdam.Informatietechnologie verandert de spelregels in alle vakgebieden. Nieuwe bedrijven en concepten ontstaan uit disruptieve technologische ontwikkelingen. Wie had ooit gedacht dat Uber de taxi wereld volledig op zijn kop zou zetten zonder ook maar één taxi te bezitten, of dat Airbnb het grootste hotel ter wereld zou worden zonder eigen hotelkamers? Nieuwe spelers, nieuw spel maar wat is de impact hiervan op AGF?

De derde editie van het EU FRESH INFO Forum vindt plaats op 29 en 30 november op de SS Rotterdam. Hierbij wordt weer nauw samengewerkt met GS1 in Europe, de International Federation for Produce Standards (IFPS) en het GroentenFruit Huis.

Plenaire sessies
Het Forum begint met een reflectie op de impact van de Change of the Game op de AGF-wereld. Keynote sprekers zullen hun licht laten schijnen op de impact die nieuwe technologische ontwikkelingen hebben op de klant en op de gehele keten.

Break-out sessies
In de break-out sessies worden zes verschillende thema's aan de kaak gesteld die allen van essentieel belang zijn voor alle bedrijven die niet op de EXIT-lijst van Gartner willen komen. Gartner voorspelt dat "Digital Business Incompetence" ervoor zal zorgen dat een kwart van alle bedrijven in 2017 hun concurrentiepositie zullen verliezen.

Break-out sessies:
  1. Datakwaliteit; Samen met GS1 Nederland gaan we verder in op hoe data kwaliteit essentieel is voor vers in de toelevering van de retail.
  2. Farm data; De toeleveringsketen heeft steeds meer data nodig van het landbouwbedrijf. In deze sessie zullen de resultaten van het Farm Digital Onderzoek & Innovatie programma worden gepresenteerd.
  3. Technovation; Drones, robots en sensors in onze sector: een update over de laatste ontwikkelingen.
  4. Logistics; Zonder logistiek zouden er geen groenten 's avonds op je bord liggen. Maar hoe ziet de logistiek van de toekomst eruit?
  5. Fact driven; BIGdata verandert de besluitvorming in de AGF-wereld: van op gevoel werken naar beslissingen maken die gebaseerd zijn op modellen: een update over hoe data de olie is van uw bedrijf.
  6. Capability to change; Een van de belangrijkste kwesties is de benodigde capaciteit om technologische veranderingen door te voeren in een bedrijf. Hiervoor moeten processen en competenties veranderen en loopt men tegen angst voor het onbekende aan. In deze sessie zal speciale aandacht worden gegeven aan dit veranderingsproces en de mensen die dit moeten doorvoeren.
Over en uit?
Na deze sessies zult u zichzelf de vraag stellen: moet ik iets doen of zal ik wachten? In een presentatie genaamd 'Trendz! On to 2030 the impact on the fresh game' zal de gerenommeerde spreker Richard van Hooijdonk u een kijkje in de keuken geven van de toekomstige trends en de impact hiervan op groenten en fruit.

GFH Directie Diner
Verandering begint op het hoogste niveau. Digitale transformatie van het management in AGF is cruciaal voor de volgende generaties. Het Directie Diner vindt plaats op 29 november als onderdeel van het EU Forum. Tijdens dit diner zullen de CEO's van de leden van het GroentenFruit Huis discussiëren over the Change of the Game.

Fresh Technology Tour
Op 29 November zal er een speciale tour worden georganiseerd voor buitenlandse bezoekers. Hierbij worden de meest moderne Nederlandse tuinbouwbedrijven aangedaan. Dit jaar zullen we een bezoekje brengen aan de Urban Farm De Schilde in Den Haag: waar hydroponics en aquaponics worden gebruikt voor teelt bovenop het dak van een oud kantoorgebouw. Voor de laatste logistieke ontwikkelingen in de kas gaan we op bezoek bij Ter Laak Orchids: waar elke orchidee een eigen RFID chip heeft!

3rd EU FRESH INFO Forum & Roundtables
29 & 30 November 2016
SS Rotterdam
Rotterdam, The Netherlands
Meer info: www.eufreshforum.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven