Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"We kunnen miljoenen kokosnoten leveren zonder dat er één verloren gaat."

"We kunnen miljoenen kokosnoten leveren zonder dat er één verloren gaat." Zatwa Commodities is een Afrikaanse handelaar, gevestigd in Ivoorkust, die zich specialiseert in de fruitexport waaronder kokosnoten, mango's, papaja's, bananen en ananas.

Het bedrijf richt zich op exotische producten vanuit verschillende landen (Ivoorkust, Burkina Faso, Ghana, Kameroen, Senegal, Mali, Uganda, Tanzania etc.) die per container of vliegtuig getransporteerd worden. Wat betreft kokosnoten, die het jaar rond beschikbaar zijn maar waarvan het hoogseizoen bijna van start gaat, zegt Mohamed L. Diaby uit: "we bieden ze vooral in Europese landen aan en Rusland." 



Hij meldt dat de exportvolumes van kokosnoten niet zo hoog is als die van bananen of ananassen, maar "het is toch een product waar mensen erg van houden". Het land heeft een sterke positie in Europa tegenover concurrenten aangezien het "tegenwoordig minder kost om vanuit Ivoorkust naar Nederland te exporteren dan vanuit Aziatische landen en onze exporttijd is ook korter (10 dagen)." Wat betreft Rusland bevestigt hij dat het verbod heeft gezorgd voor mogelijkheden. Dit is de reden dat meneer Ybrahim Traore, verantwoordelijk voor groenten en fruit en ook mede-oprichter van het bedrijf, onlangs bij de WorldFood Moscow aanwezig as "om de producten tentoon te stellen en nieuwe contacten op te doen."

Wat betreft verscheping doelt het bedrijf op veilige aankomst van alle producten, en daarom werkt het enkel met gekoelde containers. "Het lastigste aspect is de inkoop vanuit verschillende landen, maar dankzij onze aandacht voor logistieke aspecten bereiken we de bestemmingen altijd op tijd." Wat betreft kwaliteit bevestigt hij: "we zijn er ook zeker van, na 2 jaar van lessen en fouten, dat we miljoenen kokosnoten kunnen leveren zonder dat er één verloren gaat."

Hij legt uit dat het gewicht het belangrijkste is wanneer de kokosnoten verscheept worden. "We verkopen ze in zakken, en elke zak moet een minimum gewicht hebben van 22,5 kilo. De uiteindelijke verkoper die de producten in kleinere volumes verkoopt, zal ze wegen wanneer hij ze verkoopt. Het gewicht moet dus kloppen, anders maakt de uiteindelijke verkoper verlies."



Al met al zorgt de toewijding voor kwaliteit en efficiëntie ervoor dat Zatwa erg snel groeit; ondanks het feit dat het een jong bedrijf is, is de omzet al gestegen van €120.000 vorig jaar naar bijna €1.000.000 dit jaar. "We willen zeker nog veel meer kokosnoten afzetten". Dit is een doel dat ook geldt voor andere producten zoals yam, wat een goede reputatie heeft in Ivoorkust, of mango's waarvan het seizoen onlangs eindigde en waar "meer en meer vraag naar is."

Meneer Diaby geeft toe dat er werk aan de winkel is om officiële certificering te krijgen om grotere retailers in Nederland, het Verenigd Koninkrijk of Frankrijk te bereiken. Echter, met de groei van bedrijven zoals Zatwa, dat compleet gericht is op biologische producten (Okra, Habanero peper, meloen, sperziebonen, aubergines) "geloof ik erin dat mensen in de kopende jaren veel meer groenten en fruit vanuit Ivoorkust zullen zien komen," concludeert hij. 


Voor meer informatie:
Mohamed L. DIABY
Zatwa Commodities
Tel: +225 20 36 02 16
Email: ml.diaby@zatwa.com
www.zatwa.com
Publicatiedatum: