Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afzetcoöperatie verbreedt assortiment met saffraan

Coöperatie San Giuliano di Niscemi heeft onlangs saffraan geïntroduceerd. "Dit is een onderdeel van een plan voor verbreding van het pakket, dat in 2014 ingezet werd met asperges. We zijn in 2015 begonnen met de aanplanting en zullen dit jaar onze eerste oogst hebben," legt sales manager Edoardo Carmisicano uit.


"De oogst wordt voor zonsopkomst uitgevoerd, voordat de bloemen tot bloei komen. Onze saffraan is puur. Het bevat geen toegevoegde middelen als paprika of kurkuma. We hebben nu al wat kunnen verkopen aan gerenommeerde chefkoks in Sicilië en is er ook al veel vraag naar voor het komende jaar."

In september is het bedrijf van Edoardo aanwezig bij Macfrut. Er wordt hierbij samengewerkt met Meridiem Seed, waarmee een stand wordt gedeeld.
Ondertussen is het seizoen voor gele Canary-meloenen afgelopen. "Er waren in een klein gebied wat problemen, maar anders dan dat was het product uitstekend met goede Brixwaarden. Er waren wat klachten op de markt, omdat meloenen uit andere gebieden overrijp waren. Dit kwam door een combinatie van de hitte en verkeerde bemesting. Gelukkig ging voor ons alles goed. Soms konden we zelfs niet tegemoet komen aan de dagelijkse vraag."

"We bereiden de tunnels en kassen voor op de aanplanting van paprika in augustus. We hebben al paprika aangeplant in de open velden, die in september zal beginnen. We zijn gespecialiseerd in paprika en dit jaar zal dit een van de honderd producten onder het Conad-merk zijn."