Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sjoerd Meijer, Fruitmarket:

"Iedereen schreeuwt om mango's"

Tholen - Het hele voorjaar worden er al goede prijzen voor mango's betaald en momenteel liggen ze nog steeds extreem hoog. "Iedereen schreeuwt om mango's", vat Sjoerd Meijer van Fruitmarket de marktsituatie samen. "Zelf hebben wij op dit moment geen mango's meer beschikbaar. Vorige week hadden we de laatste container. Importeurs, die deze exoot nu beschikbaar hebben, kunnen zich rijk rekenen. Er werd gesproken over 10 euro per doos voor mango's met 8/9 stuks. Dat zijn prijzen die je zelden ziet, want normaal gesproken blijft het onder de 10 euro."


Palmer by air van Fruitmarket.

Volgende week prijsdaling
"Er zijn maar kleine volumes op de markt", vervolgt hij. "Er is nu een beetje uit Ivoorkust op de markt en Peru is zo goed als afgelopen. Daarnaast is er weinig uit Braziliƫ beschikbaar. Er is daar veel regen gevallen en dat kan resulteren in slechte kwaliteit, antracnose genaamd. Hij verwacht dat de prijzen vanaf volgende week wel weer wat zullen normaliseren. "Er zijn veel containers vanuit Ivoorkust onderweg richting Europa, dus ik verwacht zeer spoedig een dalende prijs.

Fruitmarket levert jaarrond mango's. "Momenteel doen we nog wat kleine volumes luchtvracht. Dat zijn ook goede prijzen, maar een ander segment. Het zou wel leuk zijn als we nog een container hadden, maar helaas is dat niet het geval. Toch hebben we er wel een graantje van mee kunnen pikken. we zijn tevreden over 2016 tot nu toe."

Voor meer informatie:
Sjoerd Meijer
FruitMarket Agribusiness BV
Lichtenauerlaan 102-120
3062ME Rotterdam, NL
Phone: +31 10 340-0125
www.fruitmarket.nl