Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mooy Logistics heeft primeur in Nederland

Nijssen realiseert rijpkamers voor drie pallets hoog

De uitbreiding van het logistieke centrum van Mooy Logistics in Hazeldonk (Breda) krijgt rijpkamers met een hoogte van drie pallets (three-tier ripening chambers). Nijssen Koeling realiseert deze Nederlandse primeur in een bouwcombinatie met het Amerikaanse bedrijf Thermal Technologies Inc (TTI). De nieuwbouw wordt door Nijssen energiezuinig en milieuvriendelijk geconditioneerd met een ammoniakpompsysteem met heetgasontdooiing en hergebruik van restwarmte. De nieuwe compressoren leveren voldoende koelcapaciteit voor acht nieuwe rijpkamers voor avocado's. Drie rijpkamers worden nu gebouwd. In een verdere uitbreiding met nog eens vijf rijpkamers is in de installatie reeds voorzien. Door te kiezen voor three-tier rijpkamers weet Mooy Logistics de capaciteit per m2 flink te vergroten.

Overal gelijke condities
"In de Verenigde Staten zijn er al honderden operationeel", zegt Marc Paauw, directeur van Nijssen. "Maar in Europa zijn rijpkamers met een hoogte van drie pallets nog maar mondjesmaat te vinden. In Nederland heeft Mooy Logistics de primeur. De belangrijkste uitdaging is om overal in de rijpkamer gelijke condities te creëren, zodat de rijpegaliteit gehandhaafd wordt."



Speciale koudezone voor zachtfruit

Voor de conditionering van de 8.500 m2 nieuwe verwerkings- en opslagruimtes voorziet Nijssen het pand van een nieuwe koelinstallatie. De nieuwbouw krijgt een eigen machinekamer, waar een ammoniakpompsysteem wordt geplaatst. Met een speciale koudezone en een verpakkingslijn voor zachtfruit speelt Mooy Logistics in op de toenemende vraag vanuit de markt. De verdiepingsvloer van 3.000 m2 wordt ingezet voor toegevoegde waarde-activiteiten zoals verpakken, ompakken, labelen en orderpicken. Naast groenten, fruit, bloemen en planten wil Mooy Logistics in toenemende mate ook de logistiek van andere geconditioneerde producten gaan verzorgen.



Verminderen CO2-uitstoot

Als deelnemer aan het Lean & Green Logistics programma is Mooy Logistics actief bezig de CO2-uitstoot terug te dringen. Een milieuvriendelijke en energiezuinige installatie was daarom uitgangspunt bij het ontwerp. Omdat de installatie meestal niet op volle capaciteit draait, is gekozen voor compressoren die ook bij deellast een hoge COP-waarde realiseren. De in eigen huis ontwikkelde Nijssen Coolmaster besturingssoftware zorgt voor een efficiënte regeling van de installatie. De geavanceerde Nijssen Power Saving (NPS)-module realiseert nog een extra energiebesparing van zo'n 15%. Het ontwerp van de installatie en de gekozen componenten voldoen aan de eisen van de EIA 2015.



Meer informatie:
Nijssen Koeling
E: sales@nijssen.com
T: 071 – 5216214
www.nijssen.com
Publicatiedatum: