Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Carsten Berger Kartoffelhandel:

"Medio februari zal de vraag aantrekken"

De eerste maand van het nieuwe jaar is bijna afgelopen en de handel verloopt bij veel Duitse groothandelaren nog steeds beheerst - ook in de aardappelsector. "Momenteel is het extreem rustig op de markt", zegt een groothandelaar van Carsten Berger Kartoffelhandel uit Hamburg. "Er worden weliswaar voldoende consumptieaardappelen aangeboden, maar er is onvoldoende vraag." Met het voorhanden zijnde aanbod kan probleemloos aan de vraag worden voldaan.



De afzet van de aardappelen verloopt rustig, maar continue. Daardoor is er ook geen sprake van grote prijsveranderingen.

Importwaren
"Naast de Duitse waren hebben we momenteel ook kleine 'Drielingen' uit Frankrijk en Annabelle uit Cyprus in het assortiment", vertelt de groothandelaar. "Maar ook hierbij is de vraag vanuit de klant niet bijzonder groot." De handel is nog niet op gang gekomen.

Desondanks wordt de ervaren groothandelaar niet onzeker van de huidige marktsituatie. "In januari en begin februari is het over het algemeen altijd zeer rustig bij de groothandel", schetst hij de situatie. "Vanaf midden februari zal de handel verbeteren en zal de vraag aantrekken." Dan zullen de handelaren zien hoe 2016 verder zal gaan.


Carsten Berger Kartoffelhandel
Banksstr. 28, 20097 Hamburg
Tel; +49 (0)40 337340
berger-kartoffeln@t-online.de
www.berger-kartoffeln.de