Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special Jaaroverzicht december

Wortel weg, paal erin

Na de doorgevoerde reorganisaties hoopte The Greenery in rustiger vaarwater terecht te komen, maar daar is nu allerminst sprake van. Op 2 december stapte algemeen directeur Ton Wortel plotseling op, nadat een week eerder voorzitter Bert Jansen en lid Mieke Bello hun commissariaat bij The Greenery B.V. hadden neergelegd. Beide leden verschilden van inzicht met de andere leden van de Raad van Commissarissen over de wijze waarop uitvoering wordt gegeven aan het beleid van The Greenery en het toezicht daarop.


De SS Rotterdam bracht mensen vroeger naar een nieuwe wereld," zegt Harrij Schmeitz bij de opening van het tweede EU Fresh Info. Met het forum hoopt de organisatie de sector naar een nieuwe wereld te leiden: Horticulture 4.0. Met een tweedaags, propvol programma worden de laatste ins- en outs- op het gebied van automatisering en ICT-toepassingen besproken en toegelicht.


Begin december werd in Mechelen de verpakkingsbeurs Empack Brussel gehouden. Op het eerste gezicht een tegenstrijdige naam voor deze beurs. In zekere zin is dat ook zo omdat het terreuralarm in Brussel van vorige week roet in de eten gooide en de beursorganisatie ijlings op zoek moest naar een andere beurslocatie. Deze werd gevonden in de Nekkerhal te Mechelen. Een fijne beurslocatie hoorden we van de standhouders.


Per 1 december heeft Koos van Gaalen alle transportactiviteiten overgenomen van Jan Beek Transport te De Lier. "Beek was de huisvervoerder van Versland Selection te Poeldijk met vijf eenheden. De 4 chauffeurs worden ook overgenomen. Mede door gebrek aan opvolging en de leeftijd van Jan Beek is er is samenspraak met Versland gezocht naar een passende oplossing", aldus eigenaar Arco van Gaalen.


Dinsdag 8 december overschreed CLTV Zundert voor het eerst in haar historie de omzetgrens van 10 miljoen kg aardbeien. De voorgaande jaren bleef de teller steken op 9,6 of 9,7 miljoen kg, maar door de goede producties dit jaar werd een nieuw record behaald. Teler Anton Ros viel de eer te beurt om de 10 miljoenste kg aan te leveren en hij werd dan ook feestelijk onthaald.


Donderdag 9 december organiseerde Fruitmasters voor haar relaties de vijfde editie van de jaarlijkse Telersdag. In het logistieke centrum van Fruitmasters in Geldermalsen stonden houten kraampjes in kerstsfeer met divers aanbod en terrassen voor de koude en warme versnaperingen te wachten op zo'n 1400 telers en relaties met hun gezinnen


Op woensdag 9 december jl. is onder toeziend oog van genodigden de eerste heipaal voor de realisatie van twee nieuwe gebouwen voor Euro Pool Systems en The Greenery geslagen. Tony De Pauw (WDP), Gerjo Scheringa (Euro Pool System), Philip Limvers (The Greenery) en Frank van de Ven (Bouwbedrijf van de Ven) verzorgde de officiële handeling.

AGF-handelsbedrijven Koornstra en Weyers voeren momenteel gesprekken om een strategische samenwerking aan te gaan op het gebied van interne en externe logistiek, IT en kwaliteitsmanagement. Dat meldt Robert Weyers van het gelijknamige handelsbedrijf in Venlo desgevraagd.De nominaties voor de Fruit Logistica Innovation Award 2016 zijn weer bekend gemaakt. De tien innovaties zullen op de beurs in Berlijn weer tussen hal 20 en 21 worden tentoongesteld. Op de laatste beursdag, 5 februari, wordt de winnaar bekend gemaakt. Nederland en België zijn weer goed vertegenwoordigd in de noviteiten met de Automato van Stoffels Tomaten, de Enjoya van TNI, de sla-oogster van Hortiplan en de Perupa's van HZPC.

Komkommercoöperatie Kompany is van start gegaan met de bouw van een nieuw bedrijfspand op het Fresh Park Venlo terrein. Inmiddels is Wijnen Bouw met het grondwerk gestart en zijn de piketpaaltjes uitgezet. De verwachting is dat de nieuwbouw medio 2016 gereed zal zijn. De nieuwbouw vindt plaats bij ingang Gate 1, de noordelijke ingang van het terrein. Het nieuwe pand heeft een geconditioneerde bedrijfshal van 5.700 m2 en 830 m2 kantoorruimte op twee verdiepingen.

Maandag 14 december kondigde Leen van Langevelde zijn afscheid van de sector aan met de volgende woorden: "Na 50 jaar met plezier gewerkt te hebben, leek de tijd gekomen dat ik samen met mijn vrouw kon gaan genieten van mijn pensioen. Helaas is de toekomst erg onzeker geworden door de ziekte die mij heeft getroffen." Woensdag 16 december kwam het afscheid van het leven en is Leen van Langevelde overleden.


Op 18 december leverde Heembouw in opdracht van WDP de nieuwe huisvesting voor Staay-Hispa op. Op bedrijventerrein Nieuwland Parc in Papendrecht realiseerde Heembouw een state-of-the-art warehouse voor Staay-Hispa, dat bestaat uit 7.500 m2 hal met koelcellen en circa 2.100 m2 kantoor. Habeon Architecten maakte het ontwerp


Op 23/12/15 werd de kaap van 400.000.000 euro omzet overschreden. In volume uitgedrukt betekent dit meer dan 600.000 ton groenten en fruit die in 2015 via BelOrta verhandeld werden. Dit is een absoluut record in het Belgische veilingwezen. De hoofdreden voor deze hoge omzet is uiteraard de fusie van de drie partners in de afgelopen jaren.