HPW: vanaf januari de eerste fairtrade ananas uit Panama

In 2003 bracht het Zwitserse HPW de eerste fairtrade ananas uit Ghana op de markt. Ook vandaag de dag is het bedrijf nog steeds de grootste aanbieder van fairtrade ananas uit Ghana. Nu brengt het bedrijf echter samen met producent 'Tropical Fruit Company' de eerste fairtrade ananas uit Panama op de markt.De nieuwe fairtrade ananas uit Panama zal vanaf januari 2016 wekelijks naar Rotterdam verscheept worden. De hoofdafnemer is de Zwitserse supermarktketen Coop, die sinds begin 2015 uitsluitend nog fairtrade ananas verkoopt.

Ananas beschikbaar
"Er is nog ananas in verschillende kalibers beschikbaar voor andere supermarkten", verklaart een woordvoerder van het bedrijf. "Potentieel geïnteresseerden doen wij graag een op maat gesneden aanbod."

Biologische productie
De producent van de ananas uit Panama, Tropical Fruit Company, is GlobalGAP gecertificeerd. Tropical Fruit telt tegenwoordig circa 30 medewerkers en werd zeven jaar geleden door Dora Espinoza opgericht. Zij runt het bedrijf tot op de dag van vandaag met hart en ziel. De teelt in de provincie Chiriqui kenmerkt zich door een bijzonder ecologische productiewijze. Omheinde stukken land, kleine bossen en rivieren zijn onderdeel van de farm. Dit ecosysteem biedt een natuurlijke bescherming tegen ziektes en ongedierte.


Michael Jud und Bianca Hassler
HPW AG
Pulverhausweg 12, CH-5033 Buchs
Tel. +41 62 834 80 60
exoten@hpwag.ch
www.hpwag.ch

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.