uien, rode peper, knoflook en peulvruchten duurder

Pakistan AGF-prijzen dalen

De Pakistaanse minister van Financiën Ishaq Dar heeft het ministerie van Nationale Voedselveiligheid en Onderzoek de opdracht gegeven om de export van aardappelen te analyseren en te beheren om te verzekeren dat de binnenlandse prijzen niet worden beïnvloed. Dar zat een vergadering van het Nationale Prijsbeheercomité voor om de prijsbeweging van essentiële producten in het land te bespreken.

Uit de vergadering bleek dat de prijzen van bananen, aardappelen en tomaten zijn gedaald ten opzichte van vorig jaar, terwijl de prijzen van uien, rode peper, knoflook en peulvruchten zijn toegenomen.

Het comité merkte ook een stijgende trend bij producten als peulvruchten en knoflook op en droeg het ministerie van Nationale Voedselveiligheid en Onderzoek op om de prijzen van deze producten nauwkeurig in de gaten te houden en maatregelen te nemen om ze te verlagen.

De prijzen van de meest essentiële producten als rijst, mosterdolie, banaan, masoor, aardappelen, tomaten en knoflook zijn erg hoog in Islamabad, vergeleken met de provincies. Dar vroeg de Administratie van Islamabad om gepaste administratieve maatregelen te nemen om het prijsverschil met de naburige regio's te beheren. De minister drukte zijn bezorgdheid uit over de importvertraging van peulvruchten en spoorde de Handelscorporatie van Pakistan en het ministerie van Handel aan om het proces te versnellen om de prijsstijging van het product te stoppen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.