Export naar VS blijft toenemen

Recordjaar Mexicaanse avocado's

Ondanks de regen in het begin van het seizoen zal de avocadosector in Mexico dit jaar records gaan breken. De export naar de Verenigde Staten blijft toenemen. 

"We verwachten een volume van 771.000 ton voor het jaar van 1 juli 2015 tot 30 juni 2016," zegt Gary Caloroso, marketingdirecteur van Giumarra Agricom International.

"Van de 725.750 ton, die de Verenigde Staten dit jaar tot dusver importeerden, kwam 544.300 ton vanuit Mexico," stelt Emiliano Escobedo, directeur van de Hass Avocado Board. Dit is een toename van 38% ten opzichte van vorig jaar.

De Mexicaanse export naar de Verenigde Staten neemt zo snel toe dat er weinig ruimte is voor avocado's uit andere landen, zoals Chili. De binnenlandse vraag in Chili is echter groot, dus er is weinig animo voor export. "Chili heeft een sterke en groeiende binnenlandse markt. Het volume naar de VS wordt elk jaar kleiner," zegt Escobedo.

Bron: vallartdaily.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.