Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

André Boon, Scherpenhuizen:

"Grote mangovolumes worden goed opgenomen in de markt"

Tholen - De aanvoer van mango's uit Brazilië ligt hoger dan de afgelopen jaren, maar vooralsnog zorgt dat niet voor prijsdruk. "In totaal worden er zo'n 200 containers per week naar Europa gestuurd en dat zijn er gemiddeld zo'n 30/40 meer dan de afgelopen jaren. Maar de markt is nog steeds vragende en de prijzen zijn goed en stabiel. Met name de prijzen van de draadloze mango's zijn behoorlijk hoog", vertelt André Boon van de firma Scherpenhuizen.

"Het lijkt wel of de Europese mangoconsumptie nog steeds behoorlijk in de lift zit, zeker omdat de Russische import op een lager niveau ligt. Brazilië stuurt relatief veel Tommy Atkins, aangevuld met Palmer, Kent en Keitt. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de kwaliteit vanuit Brazilië niet altijd tevredenstellend is", vervolgt André.

Ook de Peruaanse mango-oogst, hoofdzakelijk bestaande uit de variëteit Kent, is aanstaande. "De eerste verladingen voor Europa staan voor 15-20 november op de agenda, waardoor de mango's naar verwachting de tweede week van december arriveren, drie weken eerder dan vorig jaar", vertelt de importeur. "Vooralsnog gaat men uit van een normale oogst. Men spreekt weliswaar veel over een mogelijke El Nino, maar daar zijn nog geen invloeden van te merken."

Voor meer informatie:
André Boon
Scherpenhuizen B.V.
T: +31 402584669
M: +31 6 547 288 50
A.Boon@scherpenhuizen.nl
www.scherpenhuizen.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.