Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Special Fruit en BUD Holland introduceren poedervrije vijgen

Al enkele jaren importeren Special Fruit en BUD Braziliaanse vijgen van Euroconte Exp Imp Ltda. Volgens wettelijke kwaliteitseisen wordt elke vorm van zichtbaar residu verboden, inclusief de traditionele witte poeder op vijgen. Sérgio Silveira, mede-eigenaar van Euro Conte, heeft met zijn team nu een alternatief ontwikkeld, dat de zichtbare witte poeder op vijgen elimineert maar de vijgen beschermt tegen ziekten.



"Dit resulteert erin dat onze vijgen er beter uitzien, natuurlijker en meer puur dan ooit tevoren met een concurrerende houdbaarheid", laten de importeurs in een persbericht weten. Branche-organisatie GroentenFruit Huis meldt op haar site dat de Duitse inspectiediensten hun collega-organisaties in Europa inmiddels aanspreken op consequente handhaving en dat met enkele geïnteresseerde importeurs een benodigd plan van aanpak wordt besproken om de aanvoer van met name Braziliaanse vijgen middels teeltmaatregelen te waarborgen.



De vijgen van Euro Conte zijn van de variëteiten Brown Turkije / Roxo de Valinhos en worden verkocht in dozen met drie trays van acht vijgen. De vijgen zijn beschikbaar vanaf eind week 45/begin week 46. Euro Conte is momenteel een van de weinige BSCI gecertificeerde leveranciers in Brazilië van zowel vijgen als gember en neemt haar verantwoordelijkheid ten opzichte van de omgeving en het milieu en maakt zich hard voor het beëindigen van kinderarbeid, het verbeteren van de arbeidsomstandigheden, het verankeren van rechten van werknemers en het ondersteunen van gemeenschappen in achterstandsgebieden.

Voor meer informatie:
Special Fruit
Tel: + 32-317-0660
sales@specialfruit.be

Bud Holland BV
Tel: +31-174-535353
Publicatiedatum: