Duurzaamheid en netwerken op Westfries Divers 2015

Donderdag 29 oktober 2015 vond in de Laurentiuskerk, de bibliotheek en het gemeentehuis te Hoogkarspel het evenement Westfries Divers 2015 plaats. De middag startte met een plenaire lezing van Johan Remkes, Bernard Wientjes en Peter Ros. Het voorzitterschap van de dag was in handen van Otto Wijnen. Na de plenaire lezing begonnen de twee workshoprondes. Er waren in totaal 11 verschillende workshops en een bedrijfsbezoek aan Agriport ECW. Hoofdthema van het evenement was duurzame innovatie en dit werd in de workshops vanuit verschillende disciplines belicht. De dag was goed bezocht. Bij de start zaten er ongeveer 230 mensen in de zaal.Duurzame innovatie
Met het filmpje over de Wereld in transitie was de opening van het evenement Westfries Divers 2015 een feit. Dagvoorzitter Otto Wijnen nam vervolgens het woord in een tot spreekzaal omgetoverde Laurentiuskerk, gevuld met zo'n 230 ondernemers. Johan Remkes, Bernard Wientjes en Peter Ros zorgden voor een goed plenair gedeelte met het thema duurzame innovatie als rode draad.

Interactie met de zaal leverde veel inzichten op: wat doe je op het gebied van duurzaamheid? Hierna vonden er in de naastgelegen bibliotheek en het gemeentehuis een elftal workshops plaats. De workshops 'Crowdfunding' door Tim Aarts en 'Innoveren kun je leren' door Erwin Witteveen trokken volle zalen. De andere workshops werden ook goed bezocht.

Hoeveel procent van afval is nu eigenlijk echt afval? Welke impact hebben drones op de samenleving en lukt het je om een drone te besturen? Waar let je op bij duurzaam inkopen? Een aantal vragen waar ondernemers antwoord op kregen. Ook konden ondernemers een bezoek brengen aan het indrukwekkende Agriport ECW.
De middag werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel in de Laurentiuskerk met een proeverij van kressen van Koppert Cress. Menig ondernemer liet zich verrassen door deze smaakbeleving.

De catering was de gehele middag in goede handen: de leerlingen van de Praktijkschool verzorgden de koffie en de hapjes. De organisatoren, JCI Het Grootslag en Drechterland Mondiaal, kijken terug op een succesvolle middag.

Meer informatie:
Drechterland Mondiaal
Anton Bakker
T: 0228-562127

JCI Het Grootslag

Natalie Huijsman
T: 06-21508718
E: pers@westfries-divers.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.