EU FRESH INFO - Forum & Roundtables - van 1-2 december

"AGF-Bedrijven kunnen niet achterblijven op exponentiele groei van technologie"

Het EU FRESH INFO-Forum dat in december weer georganiseerd wordt, met als onderwerp Horticulture 4.0, biedt sprekers en workshops die technologie door de hele AGF-keten bespreken. "Technologie wordt intelligenter, sneller en beter", vertelt Harrij Schmeitz, organisator van het Forum. "De mogelijkheden van technologie kent een exponentiele groei en wordt ieder jaar verdubbeld (Moores Law)."Ook consumenten blijven niet achter en krijgen steeds meer handigheid in de technologie "Ze hebben soms zelf al meetapparatuur om de brixwaarden van fruit af te lezen. Dus als professioneel bedrijf moet je meebewegen om vanuit standaarden en instrumenten het uiteindelijk ook toe te passen." Zie voorbeeld: SCIO

Hierin wil het Forum dan ook een bijdrage leveren aan de gehele keten. "Alles werkt met een computer, kijk maar naar een iPad in de kas, en alles heeft een IP-adres. Dit moet allemaal met elkaar kunnen communiceren." Het Forum is internationaal, aangezien alles ook op internationaal niveau gebeurt. "We hebben een programma van drie dagen. De eerste dag hebben we een tour en vervolgens 2 dagen conferentie."

Fresh Technology Tour
De tour zal langs grote bedrijven gaan, waarbij er gekeken wordt naar technologie van logistiek tot teelt. "Zo gaan we naar de HTM2 op de Maasvlakte, maar ook naar Nature's Pride en Priva." De toer wordt afgesloten met een bezoek aan Rijk Zwaan. "We willen de bezoekers aan het Forum ook graag wat laten zien, in plaats van alleen inhoudelijke lezingen."
Klik hier voor meer informatie over de Fresh Technology Tour

Dag 1 Forum; strategie
Deze dag bestaat uit sprekers die ook ketenbreed geslecteerd zijn. "We zijn blij om onder andere Meiny Prins, CEO van Priva, en Ben Horsburgh, Kwaliteitsdirecteur van Univeg, te verwelkomen." Naast deze zijn er meer internationale sprekers die een nieuwe dimensie aan technologie hebben gegeven.

"Zo is er Salah Sukkarieh, University of Sydney & Australian Centre for Field Robotics Australia. Zij bekijkt robotisering van een hele andere hoek. In Nederland willen we alle paarden aan het werk, maar daar gaat het anders en verder. Een robot kan bijvoorbeeld ook gemakkelijk zelf zijn weg vinden in het veld om te oogsten."
Als knaller wordt dag 1 afgesloten met Loren Zhao van Fruitday. "Hij heeft met NorthWest Cherry een grote campagne opgezet om de kersen online, via een webshop, in China te verkopen."
Klik hier voor meer informatie over de eerste dag

Dag 2 Roundtables; best practices en diepgang
De laatste dag is een netwerk van workshops. Er is keuze uit 40 workshops, waarvan een aantal gefocust zijn om naar elk facet van technologie maar ook van de markt te kijken. "Zo is er één workshop over logistiek, voedselveiligheid, voorraadbeheer en financiën. Ook komen onderwerpen, als online, teelt, label en datasharing aan bod."

Naast deze workshops, zijn er ook workshops gefocust op educatie. "Sommige onderwerpen is voor iemand gesneden koek, maar voor een ander nieuw. Daarom wilden we ook een stuk educatie, kennisoverdracht, toevoegen in de vorm van workshops."
Klik hier voor meer informatie over de tweede dag.

Harrij hoopt dit jaar 100 mensen bovenop de 200 mensen van vorig jaar te mogen verwelkomen. "Soms zeggen mensen weleens: 'Harrij is het niet veel teveel wat je aanbiedt?' Maar onze strategie is om ervoor te zorgen dat er voor iedereen wat bij zit. Door een breed aantal sprekers en workshops aan te bieden, kan iedereen kiezen wat voor hem interessant is. Ook is het essentieel het internationale netwerk van kas tot kassa en van AGF tot technologie een keer per jaar bij elkaar te brengen. Verbinden leidt tot versnellen!"

Voor meer informatie:
Harrij Schmeitz
Tel. +316 20303092
Schmeitz@frugicom.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.