29 oktober op Fruit Attraction

Internationale steenfruitsector op het tweede Stone Fruit Attraction Congress

De steenfruitsector had een belangrijk evenement op 29 oktober met de tweede Stone Fruit Attraction Congress, dat gehouden werd in combinatie met Fruit Attraction in Madrid.

Het tweejaarlijkse evenement, dat zijn eerste editie in 2013 had en meer dan 250 mensen uit allerlei landen verzamelde, is dit jaar terug met een meer interactief programma.

"Dit jaar hebben we het conferentiemodel veranderd. Om het meer interactief en onderhoudend te maken, houden we twee rondetafeldiscussies: "Onderzoek naar en identificatie van nieuwe variëteiten" en "De toekomst van steenfruit". Hierin kunnen deelnemers en vertegenwoordigers uit de sector hun vragen stellen aan toonaangevende kwekers over onderwerpen als de gevolgen van het openen van nieuwe markten, het aanpassen van nieuwe variëteiten aan verre bestemmingen, onderzoek naar afvalvermindering, etc." vertelt Joaquín Gómez, directeur van de APOEXPA en een van de organisatoren.

Naast de twee rond tafels zal er ruimte zijn voor presentaties over distributie, productie en marketing" door Bastoni Ilenio van APOFRUIT uit Italië, beleidsmedewerker Luis Flórez van het directoraat-generaal voor landbouw en plattelandsontwikkeling van de Europese Commissie, Renato Luiz S. Generoso van de retailketen PAN DE AZÚCAR uit Brazilië en Marianna Theyse van de Vereniging van Importeurs en Telers uit Zuid-Afrika.

Spanje is de grootste steenfruit-exporteur ter wereld met meer dan 900.000 ton per jaar. De EU blijft met 85% van het totaal de belangrijkste bestemming. Spanje heeft ook het meest uitvoerige productieschema, omdat het in staat is om perziken, nectarines en pruimen te oogsten van april tot oktober.

"We denken dat Spanje, en in het specifiek het groeiende Fruit Attraction-evenement, de ideale ontmoetingsplek is voor zowel steenfruit-telers als leveranciers. We willen onderzoekers, leveranciers en telers samen brengen zodat ze hun visies uit kunnen wisselen," aldus Joaquín Gómez.

Het tweede Stone Fruit Attraction Congress wordt georganiseerd door APOEXPA, AFRUEX en FEPEX.


Voor meer informatie:
T: +34 968 20 49 49
info@stonefruitattraction.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.