Ive Lambert geeft visie in Primeur:

"Komende jaren lagere groeicijfers ready-to-eat markt"

De afgelopen jaren liet de ready-to-eat markt goede groeicijfers zien. De ontwikkeling in gerijpte mango's en avocado's waren de belangrijkste pilaren voor deze groeispurt. Ive Lambert van Starfruit verwacht niet dat in de komende jaren vergelijkbare groeicijfers gehaald kunnen worden. "Mango's en avocado's worden bijvoorbeeld in 99,9 procent van de gerechten gerijpt gebruikt. Daardoor kon deze markt zo snel groeien in de afgelopen jaren," betoogt hij in Primeur. De markt zal zich echter wel blijven ontwikkelen en met technische vooruitgang zijn er veel mogelijkheden."We moeten er voor zorgen dat import en export beter op elkaar afgestemd zijn," vervolgt Ive. "Nu gaan er nog wel eens partijen tegen dumpprijzen de markt op of volledig verloren. Dat is in de toekomst niet houdbaar. Zeker met een groeiende wereldbevolking moeten we de voedselverspilling beperken." Daarom zou de Belgische handelaar graag zien dat de wereldwijde handelsstromen beter georganiseerd worden naar kalibers. Afnemers worden honkvaster aan bepaalde kalibers. Daarom is een goede verdeling noodzakelijk.

Tot slot gaat Ive in op de verschillen tussen de Belgische en Nederlandse importeurs, economische ontwikkelingen wereldwijd die de handel zullen beïnvloeden en wijst hij de exoot van de toekomst aan.

Lees de volledige Visie van Ive Lambert in de Primeur van oktober (verschijningsdatum 23-10-2015). Klik hier om een abonnement af te sluiten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.