Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
UNECE-norm veranderd uiterlijk verse vijgen

Brazilië: Kopersulfaatpoeder verdwijnt van poedervijgen

Toen recentelijk nieuwe normen van het UNECE voor versproducten in Europa werden ingesteld, was Euroconte een van de eerste bedrijven om zich hierop voor te bereiden en zijn vijgen voor export hieraan te conformeren. "Terwijl de UNECE-normen een zachte uitrol hadden, zijn er een aantal exporteurs en importeurs zorgvuldig aan het werk om aan de nieuwe normen tegemoet te komen en daar trots op te zijn. Maar het gaat zeker niet zonder extra moeite," zegt Denise Braga van het Braziliaanse bedrijf, dat bekend staat om zijn Batia-merk.



"Een dan de landen dat aan kop is in deze ontwikkeling om UNECE-normen te implementeren is Duitsland. Van oudsher is Duitsland altijd zorgvuldig geweest in het controleren van de maximumwaarden voor residuen en andere maatregelen voor zijn bevolking." Om te zorgen dat alle versexport van Euroconte aan de eisen van het UNECE voldoet, werden de eerste voorbereidingen en tests in het 
seizoen van 2014 uitgevoerd.



Alle normen van het UNECE komen erop neer dat ze focussen op voedselveiligheid, wat een thema is dat altijd aanwezig is geweest in bedrijfsfilosofie van Euroconte.

"Een van de specifieke regels voor vijgen in de nieuwe UNECE-norm is dat er geen zichtbare aanwezigheid van enige stoffen op het fruit aanwezig mag zijn, die niet tot het fruit behoren. Dus uiteraard, wat poedervijgen betreft die gebruik maakten van een dun laagje kopersulfaat, zul je niet langer onze verse vijgen op die manier verpakt en beschermd zien. De positieve kant is dat we in staat waren om producten en middelen voor biologische teelt toe te passen die de functie van kopersulfaat vervangen, maar wel overeenkomen met de nieuwe standaard. Zo'n verandering in landbouwproductie is natuurlijk een grote uitdaging, ondanks dat we deze nieuwe methodes hebben getest in 2014. Omdat landbouw altijd dynamisch is, hangt elk resultaat af van veel variabelen als temperatuur, wind, neerslag, leeftijd van de bomen etc. Dus momenteel is het een grote uitdaging. Maar we zijn er klaar voor!" besluit Denise.

Voor meer informatie:
Denise Braga
Euroconte
Email: [email protected]
www.batia.com.br
Publicatiedatum: