Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Het zou wat drukker mogen zijn in de aardappelhandel"

Westhoeve Potatoes: geen spijt van keuze voor 100% export

Tholen - Afgelopen week is er een behoorlijk volume aardappelen ingeschuurd. "De kwaliteit geeft een wisselend beeld. Bij ons in de regio valt de schade mee, maar ik hoor dat er in de Hoekse Waard behoorlijk wat percelen met rotte aardappelen zijn. Wij laden momenteel voornamelijk in de polders en dat gaat goed", vertelt Jan Westhoeve van de gelijknamige aardappelgroothandel uit Ouddorp. Westhoeve maakte de afgelopen jaren de switch naar 100% exporteur en heeft van die strategie geen spijt gehad. "Over het algemeen is er meer aanbod dan vraag en is er een behoorlijke sorteercapaciteit. Bijkopen kan altijd en door zelf te exporteren, zijn de marges gunstiger. Wij nemen weinig posities in en kopen in wat we kwijt kunnen."



"Het zou in de handel iets drukker mogen zijn, maar klagen doen we niet. Aankomende weken wordt het wel wat drukker. Afrika en Maleisiƫ zijn op dit moment de kartrekkers, maar ik verkoop ook naar Dubai, Guyana, Mali en Senegal", somt Jan op. "Prijzen liggen voor Afrika-geschikte aardappelen op een niveau tussen de 15,50 en 16,50 euro franco Ouddorp. Ik verwacht dat de prijs nog iets zal afnemen tot alles achter de planken ligt en de Europese voorraden definitief opgemaakt kunnen worden. In Oost-Europa valt de oogst sowieso een stuk lager uit."



Voor meer informatie:
Westhoeve Potatoes Holland
Hofdijksweg 42
3253 KB Ouddorp
Tel: 0187-683137
Fax: 0187-681274
info@westhoevepotatoes.nl
www.westhoevepotatoes.nl