Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitbreiding De Aardappelhoeve gecoördineerd door Deprez

Tholen - De Aardappelhoeve uit Tielt heeft onlangs een nieuwe productiehal in gebruik genomen. Bart Nemegheer vertelt dat uitbreiding hard nodig was. "We hebben een kistenbewaring van 5000 ton bijgebouwd en er is extra verpakkingsruimte gekomen. Daarvoor is een compleet nieuwe productielijn gerealiseerd", vertelt hij. Deprez Handling Solutions heeft het project bij De Aardappelhoeve gecoördineerd. "Onze grootste wens was een verbetering en vereenvoudiging van het productieproces, waarbij efficiëntie en automatisering voorop staan", aldus Bart.




Automatisering gaat door

De productielijn is inmiddels zo goed als klaar. Bart en zoon Ruben zijn tevreden met het eindresultaat. "We kunnen nu veel gemakkelijker en schoner werken, de capaciteit is toegenomen en heel belangrijk: Er kunnen meer verschillende lijnen draaien. Het is voor ons een grote verbetering dat we verschillende producten en verpakkingen tegelijkertijd kunnen laten draaien." Hij vertelt dat de samenwerking met Deprez aangenaam is verlopen. Volgens hem wordt er echt geluisterd naar de vraag van de klant. "Zelf wilden we bijvoorbeeld voor elk product een extra uitleesband zodat we de aardappelen na het sorteren en kalibreren nogmaals kunnen controleren voor ze verpakt worden."

Op gebied van automatisering heeft De Aardappelhoeve met deze nieuwe productielijn een grote stap gemaakt. Voor het inpakken van de aardappelen is nog wel behoorlijk wat mankracht nodig maar Bart verwacht de komende jaren ook op dit punt nog te kunnen verbeteren. "Daarnaast biedt de grotere verpakkingscapaciteit ons de mogelijkheid om met nieuwe verpakkingen te komen. Deze zullen binnenkort geïntroduceerd worden."



Ook voor uien

Deprez Handling Solutions heeft het complete project bij De Aardappelhoeve begeleid en geïntegreerd vanaf het concept tot aan de uiteindelijke installatie. Het bedrijf heeft een jarenlange ervaring op het gebied van aardappelen en uien. Sinds deze zomer heeft Deprez Handling Solutions samen met ERC-Machinery, Qreenno, Longobardi, Modesta de krachten gebundeld in de Onion Tech Alliance (OTA). De vijf leveranciers in de uiensector willen complexe vraagstukken in de uienverwerkende industrie gaan aanpakken. Door de specialismen van elke deelnemer samen te voegen verwacht OTA een onderscheidende totaaloplossing te kunnen aanbieden.

Voor meer informatie:
www.deaardappelhoeve.be
www.deprez.be
www.oniontechalliance.com