Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse aardappelmarkt herstelt

Hoewel het weer de opbrengst voor sommige aardappeltelers verminderde in de staat Washington, zijn de prijzen voor aardappelen laag geweest. Maar telers verwachten dat de prijzen zullen herstellen als het aanbod op niveau komt van de huidige vraag.

"Prijzen zijn niet goed, omdat Idaho teveel uit zijn markt probeerde pushen," zei Larry Sieg van Potandon Produce. "Dus de versmarkt liet een neerwaartse trend zien gedurende de laatste zes weken." Expediteurs verzonden aardappelen onder de aanname dat er een excessieve hoeveelheid beschikbaar zou zijn dit seizoen. Maar Sieg gelooft dat deze aannames zullen verdwijnen, net als het overschot. 

"Er waren zorgen over de hoeveelheid aardappelen," zegt Larry. "Maar nu we opnieuw onderzoek doen, hoeven we waarschijnlijk niet zoveel druk uit te oefenen." Op 25 september was de prijs voor een kilo Russet Norkotah's uit Washington tussen €0,18 en €0,24. Larry denkt dat deze prijzen alleen maar omhoog kunnen gaan. "Ik denk dat we op de uiterste bodem van de markt zitten. De komende twee weken zullen we zien dat de prijzen terug omhoog gaan."

Voor meer informatie:
Larry Sieg
Potandon
+1 866 542 8663
Publicatiedatum: