Macfrut trekt 34.000 bezoekers

Tholen - Vorige week vond de 32e editie van Macfrut plaats in Rimini. Er was een groot verschil met vorig jaar qua uitstraling van de beurs. Het was ruimer opgesteld en er waren 200 meer standhouders. Een voordeel voor Italiaanse bezoekers is dat Rimini beter bereikbaar is met de trein. De beurs trok de eerste twee dagen de meeste bezoekers. In totaal waren dat er 34.000. Het bezoekersaantal was kleiner dan verwacht en de organisatie wijt dat aan verschillende omstandigheden zoals de Expo Milaan en de bereikbaarheid van Rimini voor de internationale handel.Fotoreportage
Machines en verpakkingen voerden de boventoon op Macfrut. AGF.nl was aanwezig om met name niet-Italiaanse bedrijven te interviewen. Deze artikelen zullen deze week geplaatst worden. Onze Italiaanse collega's maakten een fotoreportage van meer dan 400 foto's van de Italiaanse bedrijven. Eerst komen niet-Italiaanse bedrijven en diverse verpakkingen en vanaf foto 31 start de reportage met Italiaanse onderschriften.

Klik hier voor de foto's

20% uit buitenland
Zo'n 20% van de bezoekers was afkomstig uit andere landen dan Italië. Er waren standhouders en bezoekers aanwezig uit Ecuador, Iran, Dominicaanse Republiek (Eregast), Polen, Mexico, Peru en delegaties uit China en Rusland. Zoals vorige week al duidelijk werd: het is de doelstelling dat Macfrut steeds internationaler wordt. Sommige bedrijven geven aan dat de nieuwe locatie hier zeker positief aan meewerkt, maar dat Macfrut nog meer bezoekers zou trekken als het in een meer internationale stad, zoals Milaan, zou plaatsvinden.

De Italiaanse export is toegenomen met 10% vergeleken met vorig jaar en na een aantal jaren crisis lijkt de consumptie van groenten en fruit weer gestaag toe te nemen (3%). Wat betreft export staat de AGF-sector op de tweede plaats met alleen de wijn-sector nog voor zich. Ik geloof dat we op een wereldniveau in deze sector kunnen werken op Italiaanse producten te promoten. We hebben meer inzet en een pragmatische aanpak nodig, maar we zijn hiertoe in staat," zegt Piraccini.

www.macfrut.it

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.