Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Deelstaat stimuleert aardappelteelt

India verwacht 1 mln ton aardappelen in 2017-18

Het bestuur van de Indiase staat Odisha, die actief campagne voert voor de stimulering van de aardappelteelt, verwacht dat de productie in 2017-18 een volume van 1 miljoen ton zal hebben bereikt. Ook pootgoed van hogere kwaliteit, betere opslagmogelijkheden en verkoopsteun voor de telers behoren tot de actiepunten van de regering. Het staatsbestuur reserveert 20.000 ha aan de aardappelteelt en heeft een raming van 400.000 ton aardappelen. 

De populariteit van de aardappelteelt Odisha stijgt langzaam maar zeker. Een gebrek aan koelopslagfaciliteiten blijft een probleem voor de telers. Zonder koelopslag worden zij gedwongen hun productie te verkopen wanneer de vraag laag, en het aanbod hoog is. Buiten het lokale seizoen is de Odisha afhankelijk van aardappelen uit West-Bengalen en Maharashtra, die tegen hoge prijzen verkocht worden.

Op dit moment zijn er in Odisha 27 koelopslagfaciliteiten met een gezamenlijke capaciteit van 132.000 ton. Met de bouw van nog eens 20 faciliteiten hoopt het bestuur voor juni 2017 een opslagcapaciteit van 300.000 ton te realiseren. Omdat pootgoed dat is ontwikkeld en geteeld in Odisha zich beter aanpast aan het klimaat van de staat, heeft het bestuur de Agriculture University gevraagd een onderzoeksproject te starten voor de ontwikkeling van pootgoed in Phulbani.

Bron: odishasuntimes.com
Publicatiedatum: