Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Samenwerking BudelPack en Automated Packaging Systems

Roadshow langs ruim 20 AGF-bedrijven met verpakkingsmachine voor stazakken

Tholen - Van 28 september tot 12 oktober organiseert Budelpack On Site een roadshow, waarbij live verpakkingsdemonstraties worden gehouden bij ruim 20 Nederlandse AGF-bedrijven. Tijdens deze show, genaamd 'Van de Tak in de Zak' wordt een nieuwe mobiele verpakkingslijn voor stazakken geïntroduceerd, die is ontwikkeld door Automated Packaging Systems (APS). De bedrijven presenteren tijdens deze Roadshow een onderscheidende product-verpakkingcombinatie: vers handfruit en snackgroente in voorgevormde, transparante of bedrukte stazakken. De Roadtruck zal onder meer de regio's Aalsmeer, Barendrecht, Venlo, Waddinxveen, Westland en Zeeland aandoen.



De mobiele verpakkingsservice bestaat uit een trailer met een bedrijfsklare verpakkingslijn, verpakkingsmaterialen en -medewerkers en is in korte tijd op meerdere locaties in te zetten. De flexibele zakkenvullijn van APS is ontworpen voor het verpakken van een grote variatie aan handfruit en snackgroenten, is in minder dan vijf minuten in te stellen op een ander zakformaat en verwerkt tot 22 meter zakken per minuut. "Met deze mobiele verpakkingsservice willen we telers, importeurs en retailers stimuleren om het aanbod gezonde snacks bij de kassa en in het AGF-schap te vergroten", vertelt directeur Peter Nieuwkerk van de Budelpack Groep.



Tijd- en plaatsonafhankelijk contractverpakken
"Budelpack On Site is de oplossing voor het tijd- en plaatsonafhankelijk contractverpakken van verse producten. Omdat per verpakte eenheid wordt afgerekend, vergt de introductie van een verpakking geen investering van de teler of importeur. Dit werkt drempelverlagend. Daarbij kunnen telers en importeurs met Budelpack On Site hun verpakkingen lastminute afstemmen op de retailvraag en hoge transportkosten per kilo en schadelijke klimaatwisselingen tijdens vervoer vermijden. Is het een succes, dan kunnen bedrijven uiteraard alsnog een machine aanschaffen, maar ze kunnen ons ook vragen om bijvoorbeeld gedurende het importseizoen op locatie te komen verpakken", vertelt Peter.

APS produceert het materiaal voor de stazakken op rol in vele soorten, maten en materialen en bedrukt deze tot zeven kleuren. De milieuvriendelijke, recyclebare stazak is uit te voeren met een ophangsysteem, hersluitbare sluiting, ontluchtings- en ventilatiegaten, verstevigde kopstukken en/of verzegelde perforaties. Volgens Peter is de verpakking voor tal van groenten- en fruitsoorten in te zetten. "Het gaat hier met name om handfruit en snackgroenten, zoals mandarijnen, appelen, kiwibessen, cherrytomaten, citroenen, snackpaprika's, snackkomkommers tot ca. 500 gram per zak."



21 deelnemende bedrijven
Peter heeft veel vertrouwen in de Roadshow. "We hebben dertig bedrijven benaderd en inmiddels zijn er al 21 deelnemende partijen. Op ieder adres zullen wij enkele eigen producten verpakken tijdens een demonstratie, die ca. een half uur zal duren. De Roadtruck kan aan één van de laaddocks worden opgesteld, als ook 'vrijstaand' op het terrein. De lange zijwand kan desgewenst worden geopend tijdens de demonstratie. In de Roadtruck staat een verpakkingsmachine voor stazakken bedrijfsklaar opgesteld. Wij leveren zelf de benodigde stroomvoorziening en perslucht, waarmee de Roadtruck volledig zelfvoorzienend is. Vanwege het grote animo zullen er mogelijk nog één of enkele extra publieke adressen aangedaan worden. Geïnteresseerden kunnen zich bij mij melden!"

Voor meer informatie:
Aster Witteman
Budelpack On Site BV
Tel: 0166-619914
a.witteman@budelpack.com
www.budelpack.com