Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardappel steeds populairder in China

De Chinese regering wil de aardappel tot hoofdbestanddeel maken van het voedingspatroon van zijn 1,3 miljard mensen tellende bevolking. Een van de redenen voor de promotie heeft te maken met het milieu. De grond in China is ernstig uitgedroogd en de populaire gewassen rijst en tarwe zijn veel waterintensiever dan de aardappel. Ook voedselzekerheid vormt een reden voor de campagne, nu de import van rijst, tarwe en maïs stijgt. 

China is al jaren 's werelds grootste aardappelproducent, maar Chinese aardappelliefhebbers zijn altijd in de minderheid geweest. De aardappel wordt traditioneel gezien als voedsel voor arme mensen, voor in tijden van hongersnood, om varkens mee te voeren of voor simpele roerbakgerechten.

De aardappel wordt gebruikt in de Chinese keuken, maar niet als hoofdbestanddeel. In het noordoosten is de "drie delicatessen uit de grond", een gefrituurde mix van aardappel, aubergine en groene paprika, een populair gerecht. De aardappel wordt daarnaast vaak opgediend in al dente geroerbakte reepjes. 

Klik here to read more at wsj.com.
Publicatiedatum: