Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"David Hage (Alvantho): "We maken dagelijks schoon schip"

Knappe prijzen nieuwe aardappelen

Tholen - De nieuwe aardappelen lopen allemaal vlot weg in de handel. Dat vertelt veilingdirecteur David Hage van Alvantho. "De aanvoer ligt niet extreem hoog. Het heeft dan wel lekker geregend, maar het is nog altijd erg droog op het land en de opbrengsten zijn iets lager dan normaal. Gelukkig hebben we op Tholen de beschikking over zoet water en daar wordt dan ook gretig gebruik van gemaakt."

Erg constante aanvoer

"Voordeel is dat de aanvoer erg constant is. In een regenperiode heb je nog weleens dat je de ene dag niets hebt en de andere dag een dubbele aanvoer voor je kiezen krijgt. Nu kunnen de telers elke dag naar het land en maken we dagelijks schoon schip. En zoals eigenlijk altijd in een droog jaar, hebben we een prima kwaliteit nieuwe aardappelen", vervolgt de veilingdirecteur.

"Vraag en aanbod zijn mooi in balans. De prijzen handhaven zich goed met een niveau rond de 40-45 cent voor Doré en 30-35 cent voor de Frieslanders. Dat zijn toch knappe prijzen voor half juli", zegt David. "Er is al een lekkere stoot aardappelen weg en ik verwacht dat de afzet in de zomer goed door blijft lopen, ondanks de zomervakantie."

Voor meer informatie:
Veiling Sint-Annaland
Tel: 0166 - 65 2450
Fax: 0166 - 65 3488
veiling.sa@alvantho.nl
www.alvantho.nl