Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ghana: geen werk voor verwerkingsbedrijven van cashewnoten

In Ghana zijn elf van de twaalf lokale cashewnotenverwerkingsbedrijven gesloten vanwege de sterke concurrentie van buitenlandse ondernemingen. Deze laatste kopen rauwe cashewnoten in en exporteren ze: een ontwikkeling die lokale bedrijven hun kans om rauwe cashewnoten te verwerken, ontneemt.

Dit kwam aan het licht toen de minister van Handel en Industrie, Ekwow Spio-Garbrah, een bezoek bracht aan Mim Cashewnoten en Landbouwproducten (MCAPL) als onderdeel van zijn driedaagse tour langs industriƫle vestigingen in de regio Brong Ahafo.

Geschat wordt dat Ghana 65.000 kubieke ton rauwe cashewnoten per jaar produceert, terwijl het huidige volume ongeveer 70.000 kubieke ton is. MCAPL is echter op dit moment het enige cashewnotenverwerkingsbedrijf in werking en kan slechts 5.000 kubieke ton cashewnoten verwerken wegens een gebrek aan rauwe cashewnoten.

Volgens de directeur van MCAPL, Joseph Yeung, zou de Ghanese cashewnotensector volledig kunnen instorten, tenzij er onmiddellijk beleid wordt doorgevoerd. Yeung deed een oproep voor het opleggen van hoge belastingen op de export van rauwe cashewnoten om te verzekeren dat een groter percentage noten wordt behouden voor de verwerking voordat ze worden geĆ«xporteerd. 
Publicatiedatum: