Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opperdoezer Ronde gaat met KLM de lucht in

De Opperdoezer Ronde gaat de lucht in. Het beroemdste Westfriese piepertje is klaar om geoogst te worden. De KLM heeft donderdag 23 juni het eerste kistje in ontvangst genomen. Topkok Jonnie Boer maakt er exclusieve gerechten van voor de VIP-gasten van de vliegmaatschappij.
 
Dirk Zwaan van de Opperdoezer telersvereniging steekt wat aardappelen uit grond. Hij is 'bar bloid' met het contract. "Dit is uniek en een mooie kans om de Opperdoezer Ronde als delicatesse onder een grote publiek bekend te maken.

Klik hier voor de fotoreportage

 
Wim Spelt, productmanager van de KLM, kent het piepertje via vrienden uit Opperdoes. "Die moeten we hebben, dacht ik. Het is een topproduct dat wij graag willen aanbieden aan onze klanten." De vliegmaatschappij heeft vierduizend kilo besteld en topkok Jonnie Boer zal het aardappeltje opnemen in een van de speciale menu's voor de reizigers met de meest luxe tickets.


 
"Ik ben niet bang dat 'ie hoogtevrees krijgt, hoor," grapt Dirk Zwaan over zijn Opperdoezer Ronde. "En als je geen business class vliegt, kun je altijd terecht bij de telers of de supermarkt. En dan thuis koken en serveren met een beetje roomboter, groenten en een biefstuk. Wat wil je nog meer?"




Klik hier voor de fotoreportage

 
Ook Gerard Breed, directeur van Wagenaar, het Greenerybedrijf dat de Opperdoezer Ronde levert aan KLM, is trots op deze ontwikkeling. We hebben een topproduct in handen sprak hij. Het is fantastisch om in samenwerking met de Opperdoezer Ronde telers, topkoks en de KLM de Noord Hollandse aardappel de wereld over te vliegen en mensen te laten genieten van dit product. Ook Fer Smit, bij Wagenaar verantwoordelijk voor de verkoop van Opperdoezer Ronde, sloot zich aan bij de woorden van Gerard Breed.

Voor meer informatie:
J.H. Wagenaar
Fer Smit
Tolweg 7
1616 AT Hoogkarspel
Tel: 0228 565 500
Publicatiedatum: