Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kenia: veelbelovende start avocadoseizoen

Kandia uit Kenia heeft een positieve verwachting op het komende avocadoseizoen. In het begin leken de vruchten nog klein, maar door de aanhoudende regen zijn ze gegroeid.

"We zijn positief en we hopen op een betere afzet dan afgelopen seizoen", zegt Caroline Kaguora van Kandia. "Door de regen zijn de avocado's goed gegroeid en we zijn ervan overtuigd dat het vocht en de olie in het fruit van een goed niveau is".

Het seizoen loopt van midden maart tot het einde van juli. Normaal is er ook een tweede, kleinere oogst in december en januari. Door het seizoen heen wordt de omvang van het fruit groter.
 

De grootste afzetmarkten zijn Frankrijk en Nederland. Het bedrijf kijkt ook naar de mogelijkheden om uit te breiden in het Midden-Oosten en Azië.

Voor het moment voorziet Kandia geen tekorten op de markt: "De weersomstandigheden zijn positief en de aanvoer is groot. Ik denk niet dat we dit seizoen aan alle vraag kunnen voldoen".

 
Naast avocado's verkoopt Kandia ook erwten, sugarsnaps, boontjes, rode en groene pepers, passievrucht, tuinerwten, klimbonen, suikerriet en bananen.

Het bedrijf werkt er hard aan om aan alle vraag van klanten te kunnen voldoen. Er zijn strenge productiesystemen en kwaliteitseisen geïmplementeerd.


Voor meer informatie:
 
Caroline Kaguora
Kandia (FPS) Limited.
Tel: 254 203500866,0722-350552
sales@kandia.co.ke
www.kandiagroup.com
Nairobi, Kenya 
Publicatiedatum: