Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nieuwe aardappelen

Vraag naar Jersey Royals

De laatste kasoogst van de Jersey aardappelen is deze week afgerond. William Church van de Jersey Potato Company: "Het planten ging erg goed. De oogst is ongeveer een week later dan vorig jaar. De kou en droogte hebben het veldgewas vertraagd. "

Pasen is een belangrijke tijd voor de Jersey aardappelen. Veel supermarkten willen graag aanbiedingen aan de consumenten bieden in deze periode. Volgens Church overtreft de vraag het aanbod. Het volume is afhankelijk van de weersomstandigheden, maar het eiland exporteert ongeveer 30.000 ton per jaar naar het Verenigd Koninkrijk.


Teams hebben de laatste gewassen geoogst.



Tegelijkertijd heeft een kleiner team zich verplaatst naar buiten naar de meer beschutte kleine heuvels. Hier zijn sommige aardappelen zo klein dat ze volledig met de hand moeten worden gegraven. 



Anderen graven met behulp van het traditionele lier- en kabelsysteem. Dit is tijdrovend en zeer arbeidsintensief en een essentieel onderdeel van het vroege seizoen.


Zodra de aardappelen zijn omgeploegd, volgen andere werknemers om de aardappelen op te rapen en in manden te stoppen. Deze worden vervolgens in zakken gestopt. Daarna worden ze klaar gemaakt om te sorteren en te verpakken.

Foto's: The Jersey Potato Company

William Church
The Jersey Royal Company Ltd
Tel: +44(0)1534 850406
Email: william.church@jerseyroyal.co.uk
www.jerseyroyal.co.uk
Publicatiedatum: