Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canada regering Harper investeert in aardappel R&D

Woensdag 18 maart 2015 werd namens de Canadese minister van landbouw, Gerry Ritz, samen met parlementslid Mike Allen, een investering van $ 1,83 miljoen aangekondigd in een Canadees-geleide internationale onderzoekspoging om aardappeltelers technologische know how te geven in het voorkomen van oogstverliezen.

De gezamenlijke onderzoekspoging met verschillende industriepartners wordt geleid door geleerden van het Agriculture and Agri-Food Canada's Potato Research Centre in Fredericton. Geleerden uit Canada, Frankrijk en Nieuw Zeeland gebruiken nieuwe ontdekkingen rond de aardappel-DNA, het leven van microben in de bodem en insectengedrag om betere manieren te vinden om de gezondheid en de kwaliteit van aardappelplanten en -pootgoed te meten. 

Het onderzoek richt zich op 3 kernoorzaken van aardappeloogstverlies: de verspreiding van het virus PVY door bladluizen, gewone aardappelschurft veroorzaakt door een bacteriƫle ziekte en een opslagkwestie, die de kleurkwaliteit van de diepvriesaardappel reduceert.

De bedoeling is om ziektes te verminderen en het onderzoek te gebruiken door soft- en hardware om handzame diagnostische middelen voor aardappeltelers te maken. De instrumenten zijn te gebruiken om snel plant- en pootgoed te keuren ten behoeven van gezondheid en kwaliteit.

Jeff English
Departement van Zijne Excellentie Minister Gerry Ritz
Tel: +1 613-773-1059
Publicatiedatum: