Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Galil Export gaat avocado's rijpen in Frankrijk

Galil Export begon enkele weken geleden net op tijd voor het Israëlische avocadoseizoen. Met behulp van een nieuwe rijpingsfaciliteit, genaamd Coccolo (en gefabriceerd in Cavaillon, Frankrijk), genereert Galil extra business met telers die hun producten willen rijpen. Daarbij heeft de exporteur directe toegang tot de retail.



"Sinds we zijn begonnen met de rijping van avocado, steeg onze omzet," stelt Ely Keslassy van Galil Export. "We halen het beste rendement voor onze telers, omdat we precies weten wat de marktprijs voor onze producten is en daarmee kunnen we direct naar de supermarkten." Dankzij deze directe toegang kan Galil ook gebruik maken van speciale promoties. Keslassy stelde ook dat de mogelijkheid om mango's te rijpen niet onbenut wordt gelaten.

"We hebben nu afspraken met supermarkten om avocado's het hele jaar door aan te bieden," zei Keslassy. "We krijgen producten uit alle hoeken van de wereld, maar we zullen zeker alleen avocado's aannemen van telers die aan de hoge eisen voldoen." Galil's bron van avocado's ligt in Peru, Kenia, Zuid-Afrika en tenslotte Chili voor de start van het volgende Israëlische seizoen.



Momenteel hebben Israëlische telers nog een paar weken voor de voorraad Pinkerton-avocado's opraakt. Dan zal Galil beginnen met het verschepen van de groene rassen, Reed- en Ettinger avocado's, die populair zijn in Israël. Het ras Hass blijft veruit het populairst. De aanplant van Hass-avocado's bestrijkt ongeveer 60 procent van Israëlische gewassen.

Volgens Keslassy zijn de prijzen momenteel goed. Een doos (4kg) gerijpte avocado bedraagt tussen de 12 en 13 euro. Een doos van ongerijpte avocado's wordt momenteel verkocht voor 11 euro. "De kleinere vrucht heeft geen goede prijzen", zei Keslassy. "Voor de maten 14-20 zijn de prijzen goed, maar niet zo voor de maten 24 en 26."

For more information:
Ely Keslassy
Galilee Export
Tel: +33146879452
Mob:+33.7.86.53.91.43
ely@galil-export.com
galilee-export.com
Publicatiedatum: