Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru tweede grootste avocado-exporteur

In de afgelopen 15 jaar is Peru de tweede grootste exporteur van Hass avocado's geworden. Dit bevestigt het ministerie van landbouw en irrigatie (Minagri).

Peru staat net achter Mexico, die wereldwijd de grootste avocado-exporteur is. Peru maakte wel een opmerkelijke sprong, doordat het 15 jaar geleden nog een bijna onbestaande markt was. Peru heeft Chili en Zuid-Afrika ingehaald. In 2014 werd er 177.800 ton aan geëxporteerd aan Hass-avocado's, wat neerkomt op een omzet van $308 mln (€ 270 mln). 

Deze goede prestatie is te verklaren door een gunstig klimaat. Ook in Chili zijn de klimatologische omstandigheden belangrijk voor de avocado-productie. In Mexico wordt een productiedaling verwacht door droogteproblemen. Hetzelfde geldt voor Californië, waar sprake is van onzekerheid over het gewas van seizoen 2014/2015. Californië is de belangrijkste avocado producerende regio in de Verenigde Staten.

Binnen Peru is La Libertad de regio met de hoogste productie. In 2000 produceerde de regio 9.000 ton. In 2013 is deze gestegen tot 74.700 ton (26% van de nationale productie). Na La Libertad volgt Lima met een productie van 52.400 ton.

Behalve het Peruaanse klimaat is ook de wereldwijd sterk toenemende vraag en populariteit een belangrijke reden voor de grote exportstijging.
Publicatiedatum: