Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voorkoelers versnellen terugkoelen en verbeteren houdbaarheid

Global Cooling is een internationaal en vernieuwend bedrijf in voorkoeling met geforceerde lucht dat onder meer de Jet-Ready™ en Rapid-Cool™ systemen biedt. In samenwerking met Jim Thompson van UC Davis publiceert Global een rapport waarin het concept van voorkoeling met geforceerde lucht wordt uitgelegd, zodat telers en verpakkers het systeem beter begrijpen, kosten kunnen besparen en een grotere winst kunnen behalen.



Het meest recente rapport draagt de titel "Re-cooling" en gaat over de noodzaak en voordelen van "Re-cooling" na breuken in de koude keten, zoals bij begassing en vertraging vanwege grensovergangen.

Een fragment uit het rapport: "Verse waar moet binnen de internationale handel vaak worden begast voordat verkoop op de doelmarkt toegestaan is. Methylbromide vereist dat de meeste producten voorafgaand aan de begassing eerst moeten worden verwarmd tot 4,4°C. Daarna moeten de begaste producten opnieuw gekoeld worden om de koudeketen in te kunnen. De meeste verse waar wordt verpakt in golfvezeldozen en kan niet worden gekoeld met water of ijs. Groenten en fruit zijn vaak niet geschikt voor vacuümkoeling, waardoor geforceerde luchtkoeling als enige optie overblijft. Gebruik van herkoeling met geforceerde lucht na fumigatie versnelt het proces."

Voor meer informatie:
www.PreCoolers.net
Publicatiedatum: