Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijs van verse gember sterk gedaald in december

De prijs voor verse gember is aan het dalen, volgens Jason Jiang, sales manager van Qingdao Renhe Ginger Industry Development. Gember verbouwd in China werd vorig jaar rond 15 oktober geoogst. Na de oogst duur het ongeveer 45 dagen voordat de gember klaar is voor de export.

De grafiek beneden toont de prijsontwikkeling van verse gember in december:

 
De prijsdaling wordt veroorzaakt door een grote toename in productie in 2014 en zwakke vraag op de Chinese binnenlandse markt. In januari is de prijs stabieler geworden omdat de export van gember op gang is gekomen. De prijs van verse gember ligt momenteel rond de €0,40 cent per kilo.

"Ik denk dat er dit seizoen meer vraag zal zijn naar gember omdat de prijs veel lager ligt dan vorig jaar", zegt Jason. "Vorig jaar verlaagden importeurs hun aankoop doordat de hoge prijs ze voor hoge risico's stelden. Momenteel ligt de prijs veel lager en is dit niet het geval. Producenten kunnen door de lagere prijzen een groter marktaandeel pakken en concurrentie wordt verwacht hoog te zijn".
In januari is er in totaal 450 ton verse en gedroogde gember naar de EU, Canada, Rusland en andere markten geëxporteerd. Het gemiddelde volume per week is 110 ton.

Jason verwacht dat de prijzen zullen aantrekken in februari. De twee grootste redenen hiervoor zijn de Fruit Logistica beurs in februari in Berlijn, waarop traditioneel veel handel uit komt en het Chinese nieuwjaar wanneer veel fabrieken een week gesloten zullen zijn en het aanbod op de markt daalt.

 
voor meer informatie:
Jason Jiang
Sales Manager
Qingdao Renhe Ginger Industry Development Co.,Ltd
Tel: +86-532-8539 0027
Fax: +86-532-8539 0018
Phone: +86- 138 0898 6220
Skype: Jason--jiang
 
 
 
 

 
Publicatiedatum: