Regio Murcia

Prijzen Spaanse sinaasappelen dalen

De oogst van sinaasappelen, citrus en mandarijnen zijn niet positief voor producenten in het oosten van Spanje. Het aanbod op de internationale markten is te groot waardoor de prijzen instorten. Vooral de Spaanse regio Murcia heeft daar veel last van. De verschillende agrarische verenigingen in de regio beschrijven de toestand als "ingewikkeld en moeilijk".

Volgens bronnen uit de Agrarian Association of Young Growers (ASAJA) van Murcia blijkt dat het aanbodoverschot tot gevolg heeft dat de prijzen dalen: -60 tot -70%. Voor sommige sinaasappelrassen ontvangen de telers in Murcia 7 eurocent per kilo, terwijl de productiekosten 15 eurocent bedragen. 

De Spaanse producenten ondervinden ook meer concurrentie van andere landen zoals Turkije, Tunesië, Griekenland, Egypte en Zuid-Afrika. Volgens ASAJA is een oplossing voor de Spaanse telers dat de sector wordt gereorganiseerd en dat het aanbod wordt gereguleerd. Een andere optie is om de Spaanse markt meer buiten de landsgrenzen te plaatsen: internationalisering. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.