Friweika investeert tien mln in nieuwe aardappelbewaring

Weidensdorf - De bekende Duitse aardappelverwerker Friweika is begonnen met de bouw van een nieuwe bewaarhal. Direct langs de A4 bij Glauchau ontstaat een 6000 vierkante meter grote hal. De investeringskosten bedragen volgens het bedrijf tien miljoen euro.

Friweika heeft niet meer genoeg aan haar huidige opslagmogelijkheden. Daarom heeft men voor de nieuwbouw besloten. De opslagcapaciteit wordt vergroot van 40.000 naar 55.000 ton. Het pronkstuk van de hal wordt een hoog effici├źnte koelinstallatie die voor de koeling in het magazijn zorgt tijdens de warme zomermaanden.

In september zijn de eerste stappen voor de bouw van de nieuwe hal gezet. Friweika heeft zich ten doel gesteld om eind 2014 het grondwerk afgesloten te hebben. In het voorjaar zal men vervolgens verdergaan met de rest van de bouwwerkzaamheden. De voltooiing staat gepland voor augustus of september 2015.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.