Europlant presenteert 48 rassen tijdens Potato Days

Op de open dagen van Europlant in Creil wordt een selectie van 48 rassen gepresenteerd. Bijzondere aandacht is er voor Ribera en Ivette. Bijzonder aan de rassen is dat het licht kruimige consumptieaardappelen zijn met een brede nematoden resistentie (zowel Pallida als Rostochiensis). Er is 3 jaar op kleine schaal in de markt getest en de reacties zijn goed.

Vastkokend:
Dit kooktype is van oudsher al goed vertegenwoordigd bij Europlant. Vastkokend is het grootste segment op de Duitse thuismarkt. Het vroege ras Monique is een opvallende slanke verschijning, door de regelmatige langovale vorm, maar vooral vanwege de "shiny" schil.

Bernina is een middenvroeg, diepgeel, vastkokend consumptieras, een opbrenger. Haar langovale volle knolvorm en gladde schil maken haar opvallend in het segment.

Kruimig:
Hier worden vier nieuwe rassen getoond, Levantina, Lorena, Mariola en Constantina - ieder met eigen sterke kanten.
 
Rood:
Ricarda is een nieuwe roodschillige witvlezige consumptieaardappel voor de exportmarkten. Sanibel komt het zeer vroege rode segment verrijken, met een rode schil en een opvallend gele vleeskleur.

Frites:
Donata is een nieuw robuust fritesras met een hoge opbrengst, goed drogestof gehalte, ook na (lange) bewaring goede kwaliteit en een goed smaak.

Alle segmenten komen aan bod tijdens de open dagen van Europlant op 6 en 7 november.
 
Locatie:
Ten Brinke B.V.
Floraweg 1
8312RK Creil
 
Voor meer informatie:
Europlant Aardappel B.V.
Pluto 5
NL-8448 CM Heerenveen
Tel: +31 (0)513 – 641343
Fax: +31 (0)513 – 641355
epa@europlant.biz

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven