Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Italië: Lagere aardappelprijzen

60% van de aardappeloogst in de Fucino vlakte is onlangs binnen gehaald en de opbrengsten per hectare zijn 10% hoger dan 2013. De kwaliteit ziet er goed uit, maar "de prijzen zijn de helft van wat ze in 2013 waren," zegt Raffaele Torti.


Eigenaren Giuseppe en zijn zoon Raffaele Torti.

Het Italiaanse bedrijf Torti is al sinds 1975 werkzaam in de aardappelen- en uiensector. Tegenwoordig is het bedrijf uitgerust met state-of-the-art magazijnen met automatische selectie- en verpakkingslijnen. Het omvat 400 hectare productie van ongeveer 25.000 ton aardappelen.

"Er zijn veel factoren die invloed hebben op de prijzen, zoals de nog beschikbare voorraden in Midden- en Zuid-Italië. Ook het gebrek aan buitenlandse afzetkanalen en de concurrentie met de Franse producten op de interne markt spelen een rol."

Diversificatie
In de afgelopen jaren heeft het bedrijf geïnvesteerd in innovatie en rassen-diversificatie, met name door de invoering van paarse, blauwe en rode aardappelen. "Paarse aardappelen werden 3-4 jaar geleden gelanceerd en doen het vrij goed. We moeten er wel bij opmerken dat de speciale aardappelen slechts 7-8% van onze volumes vertegenwoordigen. Dus we hebben het over een nichemarkt."

Het nieuwe product dat onlangs werd gelanceerd op Macfrut 2014 is een tweekleurig aardappelras (zie foto hieronder). "We zijn nog steeds aan het evalueren vanuit een commercieel oogpunt en momenteel buigen we ons over een speciale verpakking."Wachten op het BGA-label
Fucino-aardappelen wachten op het BGA-merk om erkend te worden. "We hopen dat we het label snel toegewezen krijgen," besluit Torti. "Het zal ons zeker helpen bij het promoten van het product."


Contact:
Email: info@tortipatate.com
Web: www.tortipatate.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.