Positieve start appelseizoen Zuid-Tirol

Het Italiaanse appelseizoen is normaal gestart. Tijdens de MacFrut vertelde Michael Grasser van VIP-Val Venosta over de situatie in Zuid-Tirol. "De oogst van de Gala is binnen. We hadden geen appelen in opslag uit het vorig seizoen, dus konden we dit seizoen zonder problemen beginnen."


Michael Grasser.

De Gala's uit Zuid-Tirol hebben dankzij de gunstige weersomstandigheden de afgelopen maanden een goede kleur en houdbaarheid."Sommigen spraken over een vroege oogst en grote maten, maar we moeten niet vergeten dat vorig seizoen laat begon met kleine maten. Dit jaar is de situatie normaal."


 
De Golden-Delicious worden vanaf halverwege september geoogst. Ook de biologische tak van Venosta doet het goed. Jaarlijks vermarkt het bedrijf 250.000 ton biologische appelen, 7-8% van de totale afzet.

De appelen worden voorzien van een QR-code. Via deze code kunnen consumenten meer informatie krijgen over de appelteelt in Zuid-Tirol.Volgens Michael Grasser liggen de volumes voorlopig nog onder de ramingen van Prognosfruit uit augustus. De gevolgen van de boycot zijn nog onbekend. "We maken ons geen zorgen over het wegvallen van de Russische markt voor onze appelen. De Poolse appelen die de markt kunnen overspoelen, zijn een groter probleem. Het is nog te vroeg om duidelijkheid te geven. Daarvoor moeten we wachten tot november."

Meer informatie:
VI.P Coop Soc. Agricola
Via Centrale 1/c
39021 Laces (BZ)
Web: www.vip.coop

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.