Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardappeloogst in Bayern op gemiddeld niveau

Het aardappelareaal in de Duitse deelstaat Bayern nam volgens de voorlopige cijfers met bijna zes procent af ten opzichte van vorig jaar. Dat betekent een afname van bijna 2.600 hectare naar 40.900 hectare, meldt de Duitse website Proplanta.de.

Het aardappelareaal in de deelstaat is binnen tien jaar met 21% c.q. bijna 11.000 hectare afgenomen. Sinds 1985 is het aardappelareaal bijna gehalveerd en sinds de hoogtijdagen in 1954 met bijna 321.000 hectare is het areaal zelfs circa 87% kleiner geworden. In Bayern worden tegenwoordig hoofdzakelijk de middelvroege en late aardappelrassen met een grotere oogstopbrengst geteeld.

Dit jaar wordt er volgens de eerste ramingen gerekend op een zeer goede gemiddelde oogstopbrengst van 44.140 ton per hectare. Het meerjarig gemiddelde van de jaren 2008 tot 2013 (41.270 ton per hectare) wordt daarmee met bijna zeven procent overtroffen. Ten opzichte van het slechte voorgaande jaar is er zelfs sprake van een stijging van circa 36 procent. Ondanks de hoge opbrengst per hectare kan er vanwege de grote areaalafname dit jaar slechts op een gemiddelde totale aardappeloogst van 1,81 miljoen ton gerekend worden.
Publicatiedatum: