Zonnige derde editie GreensParade

Zaterdag 27 september liet de zomer zich nog even zien tijdens de 3e editie van het GreensParade Festival in het Carnisserpark in Barendrecht. Tussen 10:00 en 17:00 bezochten honderden families het gezellige festival in het groene park op de geluidswal, dat dit jaar wederom een vol programma met sport- en kookdemonstraties bood. Tientallen sportievelingen stonden al vroeg in de ochtend paraat om het festival sportief te openen met de GreensRun. Voor de kinderen was er de GreensColourRun, waarbij de kinderen tijdens het rennen onder een regen van groen poeder doorgingen.


Foto's: Emma Groenenboom

Het was de hele dag druk bij de versmarkt, waar naast De Buytenhof uit Rhoon en Bakker Marcel Spelt uit Bruinisse ook Van Gelder groente & fruit met een rij kramen de lekkerste producten had uitgestald. Net als bij de vorige editie verkochten telers en medewerkers van Van Gelder vol enthousiasme tassen vol gezonde producten aan de nieuwsgierige voorbijgangers. Vragen over de beste bereidingswijze van bijvoorbeeld de bijzondere Perupas aardappelen werden beantwoord met de lekkerste tips voor thuis. "Onze dag is geslaagd als de bezoekers met tassen vol producten en een hoofd vol inspiratie naar huis gaan" aldus een lachende Kevin Huizer van Van Gelder groenten & fruit.


Foto's: Emma Groenenboom

Die inspiratie kwam niet alleen van de telers en verkopers op de versmarkt, maar ook door diverse kookdemonstraties op het grote podium. Chefkok Patrick Dost startte met gezonde hamburgers, waarbij hij 2 jonge assistentes op het podium riep. Dit voorbeeld werd later gevolgd door 24Kitchen chef John Gerdsen, die op het festival was voor de promotie van zijn nieuwe kookboek "Bon Appétit". Ook de Barendrechtse Junior Masterchef Rick de Leeuw pakte zijn moment op het podium om de bezoekers te inspireren.


Foto's: Emma Groenenboom

Muziek werd verzorgd door DJ Freestyle Partymachine, DJ Quentin en de swingende bands Loose Coots en Wasabi Toothpaste. "We laten al 3 jaar een mooie groei zien in onze regio, zegt voorzitter Henk Ferdinandus, steeds meer bedrijven haken enthousiast aan voor de vers- en inspiratiemarkt en uit diverse hoeken komen sportclubs met de leukste demonstraties. Ook het bezoekersaantal groeit gestaag. We zijn enorm trots dat we dit met een relatief kleine groep professionele vrijwilligers in de BAR regio neer kunnen zetten."


Foto's: Emma Groenenboom

Ferdinandus benadrukt nog eens het belang van de regionale bedrijven die achter de visie van Stichting GreensParade gaan staan. "Om een lokaal festival zo groots neer te zetten heb je niet alleen een groep enthousiaste vrijwilligers nodig, maar juist ook de support van bedrijven en de gemeentes om je verder te helpen. We zijn daarom bijzonder trots dat bedrijven als Rabobank, Van Gelder groente & fruit en Hotel Van der Valk Ridderkerk, maar ook Gemeente Barendrecht ons helpen groeien en verbeteren. Ze geloven in wat wij doen, maar zijn ook kritisch en dat is fijn. We kijken terug op een zonnige derde editie, maar kijken ook alweer vooruit naar 2015. We zitten alweer vol ideeën!"


Foto's: Emma Groenenboom

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven