Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardappelen uit sigarettenautomaten

De Duitse familie Berkenheide heeft een heel bijzondere manier ontwikkeld voor de verkoop van hun producten: hun aardappelen kan men uit sigarettenautomaten halen, meldt de Duitse krant 'Westfälische Nachrichten' op haar website.

Hoe zij dit precies voor elkaar hebben gekregen, wil Berthold Berkenheide echter niet verklappen: "Dat blijft een beetje ons geheim", beantwoordt hij de vraag hoe men een sigarettenautomaat in een aardappeldispenser verandert. Wel wordt duidelijk waarom de aardappelen uit de automaat altijd vier euro kosten en alleen de hoeveelheid die eruit komt soms varieert: zo duur was een pakje sigaretten vroeger. De twee automaten -één op het eigen erf, één op het terrein van een nabijgelegen bouwmarkt- zijn vooral in het weekend geliefd, wanneer de voorraadkast bij mensen plotseling leeg blijkt te zijn. "De mensen die dan voor aardappelen komen, worden daarna vaak vaste klanten", zegt Berkenheide.

Maria en Berthold Berkenheide telen hun aardappelen op vijf hectare akkergrond. Vijf rassen bieden zij aan, zowel vastkokende als bloemige aardappelen. Op het erf van de familie Berkenheide staat een grote koelruimte. "Daarmee zijn we bijna het hele jaar door in staat om aardappelen aan te bieden."
Publicatiedatum: