Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinees bedrijf uitvinder van gezonde verkoopautomaat

Verkoopautomaten over de hele wereld zijn al lange tijd het domein van junk food, snoep, chips, frisdrank, bier, koffie, kauwgom en nog veel meer. Maar een bedrijf afkomstig uit China heeft als doel dat imago te veranderen. Vingoo maakt automaten die klanten een beker vers geperst vruchtensap geven.



De machine is gevuld met hele sinaasappelen die geschild en geperst worden. Vervolgens wordt het geserveerd in een beker. Dit alles gebeurt in een paar seconden. Er zijn geen suikers, conserveringsmiddelen of andere stoffen aan toegevoegd. De prijs per beker is 1,26 euro. 

Uitvinder van de machine, Zhou Qi, heeft zeven jaar in Frankrijk gewoond, waar hij zijn master in de micro-elektronica behaalde. Hij dronk in die periode bijna elke dag vers geperst sinaasappelsap. Dit inspireerde hem, waardoor hij zijn bedrijf Vingoo heeft opgezet. 

Oorspronkelijk heeft Zhou de machine zo gemaakt dat het vier soorten fruit aanbood: bananen, peren, appelen en sinaasappelen. De klant kon zelf het fruit samenstellen met daarbij ook de mogelijkheid om er melk aan toe te voegen. Vanwege de complexiteit en het feit dat er veel onderhoud nodig was, heeft Zhou de verkoopautomaat beperkt tot het best verkopende product: sinaasappelsap. De vier-fruitautomaat zal in de toekomst opnieuw op de markt verschijnen. Het bedrijf heeft 16 patenten verkregen op de techniek. 

Bron: techinasia.com
Publicatiedatum: