Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wâldgieltsjedief op heterdaad betrapt



Gistermiddag heeft de politie bij Kollumerzwaag een man van middelbare leeftijd aangehouden die aardappelen van een nabij gelegen akker probeerde te stelen. De al enkele dagen in de omgeving surveillerende politieagenten betrapten de man op heterdaad en na een korte achtervolging door het aardappelveld wisten ze de man staande te houden.



De verdachte wist dat het Wâldgieltsje-seizoen weer begonnen was en wilde koste wat het kost een heerlijke maaltijd veilig stellen. Het ontvreemden van het 'Goud út'e Wâlden' is in deze streek een ernstige zaak. Hoe het afloopt ziet u in de promotiefilm over de nieuwe oogst van de Wâldgieltsjes die aanstaande maandag vanaf 17.00 uur op de Friese tv-zender GPTV wordt uitgezonden.



Het gebeurde is voor deze film in scène gezet in het kader van de actie rondom de nieuwe oogst van de Wâldgieltsjes die Aardappelgroothandel Greydanus in Heerenveen, streekmerk Wâldpyk en GPTV hebben bedacht. De nieuwe oogst van de Wâldgieltsjes ligt vanaf maandag in diverse Friese supermarkten.
 
Publicatiedatum: