Carlos André de Faria , Abdel Raúl Sendón, Mike Port en Wim van der Burgh

AGF-handelaren hebben vertrouwen in nationale teams op WK Voetbal

Tholen - Hoewel het een latertje is voor de Europese AGF-handelaren, kunnen velen het niet laten om de wedstrijden op het WK voetbal te bekijken. We maakten een rondgang langs vier handelaren die afkomstig zijn uit de landen die de halve finalisten voortbrengen: De Braziliaan Carlos André de Faria (Sun City), de Argentijn Abdel Raúl Sendón (Frutos Nor Patagnonia), de Duitser Mike Port (Port International) en de Nederlander Wim van der Burgh (Rainbow International) en vroegen naar hun verwachtingen.Vanaf linksboven met de klok mee: Carlos André de Faria, Mike Port, Wim van der Burgh en Abdel Raúl Sendón

De Argentijnse zachtfruitproducent Abdel Raúl Sendón vertelt het WK goed te volgen. "Ik bekijk de meerderheid van de wedstrijden. Wel heb ik er een aantal gemist vanwege overlap met de werktijden." Ook zijn Braziliaanse collega Carlos André de Faria, die het Europese verkoopkantoor van de mangoproducent Sun City in Bleiswijk leidt, vertelt zoveel mogelijk wedstrijden te zien. Voor voetballiefhebber Mike Port was dat tot nu toe niet mogelijk. "Door de drukte op de zaak en het reizen naar Ecuador, Peru en Dominicaanse Republiek, waar ik morgen de wedstrijd ga kijken met onze leveranciers van bio-Max Havelaar banaantjes, heb ik te weinig van dit attractieve WK gezien."
Oranje Trophy
Wim van der Burgh keek de eerste twee weken eigenlijk alleen naar Oranje en af en toe flarden van andere wedstrijden. "Maar naarmate het WK vorderde ben ik wel wat meer gaan kijken, met name omdat het niveau van vrijwel alle wedstrijden gewoon heel goed is. Daarnaast is mijn neef én naamgenoot Wim van der Burgh samen met Mark Mosterd deelnemer aan de Oranje Trophy, een rit van ruim 25.000 km (New York-Rio de Janeiro) door 14 landen met louter oranje auto's/motoren. Tijdens deze reis is er veel aandacht en werving voor Stichting Spieren voor Spieren. Rainbow is hier mede sponsor van en dus heb ik het Oranje-gevoel al een paar maanden."


'Neef' Wim van der Burgh en Mark Mosterd


Vertrouwen
Het vertrouwen in het nationale team is niet bij iedereen even groot. Carlos André noemt het Braziliaanse team het slechtste sinds 1990. Abdel Raúl Sendón is wat positiever over het Argentijnse team. "Het team speelt elke wedstrijd beter. Ondanks dat er veel kritiek is op het Argentijnse team en er ook wel wat op het spel aan te merken valt, hebben ze zich wel als halve finalist geplaatst. Uiteindelijk wint het team dat de meeste doelpunten maakt." Mike Port noemt de prestaties van het Duitse team zeer efficiënt. "Tegen Portugal was het de mooiste wedstrijd om naar te kijken. Dit trachten wij tegen Brazilië te herhalen." Wim van der Burgh geeft eerlijk toe dat hij het Nederlands elftal vooraf hooguit tot de 1/8 finales zag komen. "Maar de groep zit zo goed in elkaar en weten precies te pieken wanneer het moet. Een heel groot compliment aan het team en staf. Ik ben geen fan van de persoon Van Gaal, maar hij bewijst wel een absolute topcoach te zijn. En met een technische staf met allemaal Ajax-achtergrond en een team met veel (ex-)Feyenoord spelers is dat helemaal uniek te noemen."

Favoriete speler
Als favoriete speler noemt Carlos André de Faria de Braziliaanse verdediger David Luiz. Zijn Argentijnse collega houdt het op Diego. "Ondanks dat ik veel waardering heb voor het spel van Messi, mis ik bij hem nog het leiderschap van de grote spelers. Dit zal met de tijd wel komen." De favoriete speler van Mike Port is Thomas Müller. "Omdat hij geen sterallures heeft en gewoon voetbal speelt. Op de tweede plaats volgt Robben, omdat hij het hele Nederlandse team in een bepaalde situatie de juiste push kan geven." Dat is ook Wim van der Burgh niet ontgaan. "Arjen Robben is absoluut mijn favoriete speler, niet alleen van Oranje maar van het hele WK!"

Titelfavoriet
Brazilië of Duitsland zijn voor Carlos André de Faria titelfavoriet. Hij verwacht in de onderlinge halve finale uiteindelijk een 2-1 winst van Brazilië. Zijn Argentijnse collega gelooft dat, gezien de vorderingen van Argentinië, dat het nationale team zeker de finale gaat halen en deze ook zal winnen. Tegen Oranje verwacht hij eveneens een 2-1 winst. "Het zal ongetwijfeld een zware partij worden, niet persé moeilijk, maar wel zwaar." Mike Port heeft geen titelfavoriet. "Dit WK heeft al zo veel verrassingen gehad, iedereen kan het worden. Mijn voorspelling voor de wedstrijd Duitsland-Brazilië is 3-2 voor Duitsland." Wim van der Burgh denkt stiekem dat Oranje dit keer wel eens wereldkampioen kan gaan worden. "Ik verwacht een finale Nederland-Duitsland. Ik denk dat we met 2-0 winnen van Argentinie en dat Cillessen een penalty pakt van Messi..."

Gespreksstof
Het WK Voetbal biedt op de werkvloer voor alle handelaren genoeg gespreksstof. "Het is onmogelijk om het er niet over te hebben, zowel met familie, vrienden, collega's als met klanten. Tijdens het WK is het overal één en al voetbal", concludeert de Argentijn. Hoewel Mike Port vanavond met zijn leveranciers de wedstrijd bekijkt, vertelt hij eigenlijk veel te weinig met AGF-relaties over het WK te hebben. Voor Wim van der Burgh geldt dat niet. Ik spreek met name met buitenlandse relaties over het WK. Russen, Denen, Zweden, Spanjaarden, Engelsen en noem maar op. Allemaal lovend over Oranje, alhoewel mijn Spaanse vrienden na de eerste wedstrijd wel wat zuurder waren", besluit hij lachend.

andre@suncity-fruit.nl
sendonar@frutosnorpatagonia.com
Mike@port-international.com
wimvdburgh@rainbow-growers.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven