Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Im- en export van meloenen steeds belangrijker

Eerste Europees congres over meloenen

Van 13 tot en met 15 Mei 2014 worden tijdens het eerste Euromediterranean Melon Congress onderwerpen als rassenkeuze, bemesting, productpromotie en irrigatie besproken. Het congres wordt gehouden in het Zuid-Franse Perpignan. De organisatie is in handen van AREFLH (European fruit and vegetable producer region association) en Aim (French Melon interbranch association).

Luciano Trentini (foto), vicevoorzitter van AREFLH, vertelt over de motivatie het congres te organiseren.

"Meloenen worden op internationaal niveau al jaren niet meer besproken en dat terwijl de mondiale productie op 32 miljoen ton zit, een stijging van ruim 10% in de laatste 5 jaar. China komt op de eerste plaats met 1,7 miljoen ton, gevolgd door Turkije , Iran, Egypte, Spanje, Marokko, Italië en Frankrijk."

Im- en export nieuws 
"In- en uitvoer worden steeds belangrijker in Europa, vooral nu het mogelijk is om meloenen het hele jaar door te consumeren. Nieuwe producerende landen zoals Marokko, Spanje, Tunesië, Senegal, Brazilië, Costa Rica en Honduras zijn mede daarom geïnteresseerd in de Europese markt. De conferentie in Perpignan is de perfecte gelegenheid om dit aspect te bespreken."

"Een andere doelstelling is de creatie van een Euro-mediterraan observatorium om trends en producties op de voet te volgen. We verwachten geen wonderbaarlijke oplossingen voor onze problemen, maar wij geloven dat een ontmoeting kan leiden tot nieuwe ideeën en nuttige informatie."

De Italiaanse markt 
"De Italiaanse meloen markt is vrij stabiel. 20.000 hectare levert iets meer dan 460.000 ton op. Productie in Zuid-Italië integreert die uit noordelijke regio's."




Verwachtingen 
"De situatie in Europa is heel gevarieerd. Spanje produceert voornamelijk Piel de Sapo in de Castilla La Mancha regio. Frankrijk produceert Charentais. Italië groeit voornamelijk netmeloenen."
Publicatiedatum: