drukbezochte demonstratie van Miedema Smart Grader bij VOF Gabriels Veraart

Optische sorteermachine leest ook ongewassen aardappelenTholen - Afgelopen week introduceerde Miedema haar SmartGrader bij pootgoedteler VOF Gabriëls-Veraart in Steenbergen. De ontwikkelingvan deze optische aardappelmachine werd tien jaar geleden al gestart enanderhalf jaar geleden werd de machine officieel geïntroduceerd. Inmiddels staat de teller optien verkochte machines. "Met deze machine kan de gebruiker precies desortering leveren waar zijn klant om vraagt", zegt Marcel Mulder.


Kees Gabriels en Marcel Mulder

De sorteermachine is zowel geschikt voor ongewassen pootgoedals consumptieaardappelen. Kees Gabriels past de machine toe voor pootgoed.Iedere aardappel wordt op de machine gelezen, beoordeeld en gesorteerd. Pergesorteerde aardappel worden tot veertig beelden geschoten door middel vaninfrarood en kleurencamera's. Deze data wordt geregistreerd, geanalyseerd ensamengevat. De Smart Grader geeft na sortering een samenvatting van alle maaten kwaliteitscriteria. Per sorteeruitgang is data beschikbaar over volume,grootte, defecten en gewicht.


"Daarbij wordt de sorteerdata exact vastgelegd. Demachine ziet elke aardappel en telt dus ook. Je kan bijvoorbeeld een kist met exact10.000 aardappelen vullen met een bepaalde maat- of kwaliteitssortering",vertelt Marcel Mulder. "Uniek aan deze machine is dat hij ook deongewassen aardappelen leest. Er zijn meerdere optische sorteermachines voorgewassen aardappelen op de markt, maar in het ongewassen segment kent dezemachine geen gelijke. Naast het pootgoed is er met name in Frankrijk, België,Engeland en Scandinavië ook vraag voor het sorteren van gewassen en ongewassen consumptie-aardappelen".


"Deze machine levert door de nauwkeurige maat sorteringeen veel beter resultaat voor de gebruiker. Vooral de vierkantsmaat voor delangere rassen is voor een teler grote winst. Daar naast is een leeskamer nietmeer nodig wat een aanzienlijke arbeidsbesparing op levert. Er is dan ook veelinteresse in de Smart Grader. Ook in Steenbergen zijn er weer veelgeïnteresseerden langs geweest. Zelfs vanuit Luxemburg kregen we bezoek",besluit Marcel.

Voor meer informatie:
Marcel Mulder
Manager Smart Solutions
Tel: 0517 239 815
www.miedema.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.