Hogere aardappelopbrengsten Franse en Britse aardappeltelers

Vanwege de uitbreiding van het teeltgebied in het voorjaar en hogere oogstopbrengsten, is de aardappeloogst in Frankrijk in 2013 weer beter uitgevallen dan in het zwakke voorgaande jaar. Ook in Groot-Brittannië gaat men voor 2013 uit van een duidelijk betere aardappeloogst dan vorig jaar.

Volgens de Franse vakvereniging van aardappelproducenten UNPT en het Franse aardappelcomité CNIPT viel de oogst in Frankrijk met 5,24 miljoen ton dit jaar 11,6% hoger uit dan in 2012. Ten opzichte van het vijfjarige gemiddelde nam de oogsthoeveelheid zelfs met 8,1% toe.

Volgens een voorlopige schatting oogstte men in Groot-Brittannië dit jaar 5,5 miljoen ton aardappelen, afgelopen jaar was dit slechts 4,5 miljoen ton. De Britse marktexperts wijzen er echter op dat de oogst van dit jaar nog steeds onder het niveau ligt van de jaren voor 2011. In 2009 oogstte men namelijk 6,2 miljoen ton en in 2010 5,8 miljoen ton. In 2011 was er met 4,1 miljoen ton net als in 2012 sprake van een slechte aardappeloogst.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.