fotoreportage Fresh Produce Ukraine

Oekraïne: AGF-sector in opkomst, weinig ontwikkeling glastuinbouw

Afgelopen week werd Fresh Produce Ukraine gehouden in het International Exhibition Centre in Kiev. De beurs mocht zich verheugen op een recordaantal bezoekers en deelnemers. Het aantal exposanten is 20% hoger dan vorig jaar. De beurs, georganiseerd door BTO Exhibitions en partner Fruit Inform, werd op dinsdag geopend door een internationale delegatie. De grote belangstelling onderschrijft het bloeiende klimaat voor AGF in de Oekraïne.

Klik hier voor de fotoreportage.

Oekraïense consumenten zijn in toenemende mate geïnteresseerd in het kopen van gezonde alternatieven voor de dagelijkse maaltijd. Daarbij lijkt de voorkeur uit te gaan naar lokale producten, ook al wordt meer dan de helft van het fruit in de Oekraïne geïmporteerd. Spanje, Italië en Griekenland zijn de top drie leveranciers in Oekraïne. Deze verhouding was ook merkbaar op de beursvloer: er was een grote delegatie uit Italië en Griekenland aanwezig, zowel bezoekers als exposanten. Klik hier voor de fotoreportage.

Een bezoek aan de beurs maakt al snel duidelijk dat de sector in opkomst is. Ondernemers en investeerders zonder enige achtergrond in AGF begeven zich en masse op deze markt en investeren in grondstoffen, faciliteiten, verpakkingen en postharvest-technieken. Koude opslag is eveneens een opkomende markt. Daar staat tegenover dat de ontwikkeling van de glastuinbouw nog steeds traag verloopt. De oorzaak hiervoor kan gezocht worden in strubbelingen op de energiemarkt, die vervlochten is met binnenlandse politiek en een gespannen relatie met Rusland. De gasprijzen zijn de afgelopen jaren enorm gestegen, hetgeen van invloed is op de kasteelt. Veel telers achten deze vorm van landbouw niet rendabel.


Klik hier voor de fotoreportage.

Meer informatie:
Kuno Jacobs - BTO Exhibitions
Email: info@bto-exhibitions.nl
www.freshproduce-expo.comPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.