Spanje: naast kasgroenten ook hoogste aandeel watermeloenen uit Almeria

De waarde van Almeria's export is de hoogste van alle Spaanse provincies. Tussen januari en juli werd meer dan 40% van de groenten die door Spanje geëxporteerd werden, geproduceerd in Almeria. We spreken dan hoofdzakelijk over paprika's, komkommers, tomaten, courgettes, en (water)meloenen.

Tijdens de eerste zeven maanden van het jaar exporteerde Almeria komkommers ter waarde van 161 miljoen euro, wat 62,7% van het Spaanse totaal vertegenwoordigt. In het geval van paprika's, met een omzet van 305 miljoen euro, verscheept Almeria 61,6% van alle Spaanse export. Wat betreft tomaten is Almeria goed voor 54,2% van de totale exportomzet van Spanje (357 miljoen euro. De provincie leidt ook de courgettemarkt met 50% van 's lands export en verkoop, ter waarde van 129 miljoen euro.

Bestemming Europa
In het geval van fruit was Almeria de vierde grootste Spaanse exporteur, met een totaal van 166 miljoen euro in omzet (29% meer dan vorig jaar) en een marktaandeel van 8% tijdens de eerste zeven maanden van het jaar. Almeria's telers waren de grootste watermeloenexporteurs met 52% van het landtotaal en meer dan 95 miljoen euro omzet. In het geval van meloenen is de provincie de tweede grootste exporteur (na Murcia) met een marktaandeel van 28,5% en een omzet van 57 miljoen euro.

99,8% van de groenten en fruit die worden geëxporteerd door Almeria, worden naar de Europese markt verscheept; de overige 0,2% naar de Verenigde Staten en Canada. Binnen Europa zijn de belangrijkste bestemmingen Duitsland (30,8%), Frankrijk (15,5%), Nederland (12,1%), Verenigd Koninkrijk (10,7%) en Italië (7%). Almeria betreedt geleidelijk aan ook Oost-Europa (zoals Polen, Rusland en Roemenië).

Source: fhalmeria.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.